BBC a transmis online imagini din Piaţa Victoriei

Data actualizării: Data publicării:
protest ziua 9 fb coruptia ucide

BBC a transmis miercuri seara, live pe Facebook imagini de la protestul antiguvernamental din Piaţa Victoriei, transmite News.ro.

protest ziua 9 fb coruptia ucide
Foto: Facebook/Corupţia ucide

 

 În pofida faptului că Guvernul a abrogat o ordonanţă de urgenţă contestată, protestele continuă. Protestatarii sunt îngrijoraţi de noua legislaţie propusă de premier, scrie postul britanic pe Facebook.

Guvernul României a supravieţuit miercuri unei moţiuni de cenzură, introdusă în urma protestelor în masă care au condus la aborgarea ordonanţei ce ar fi slăbit legislaţia anticorupţie, relatează BBC News.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Parlamentarii din cadrul celor trei partide aflate la putere s-au abţinut. Noi proteste urmează să aibă loc în weekend, scriu jurnaliştii britanici. Participanţi la aceste mitinguri afirmă că Guvernul a dovedit că nu se poate avea încredere în el. Ei se tem totodată că noua legislaţie, promisă de premierul Sorin Grindeanu înainte de abrogarea ordonanţei de urgenţă, poate conţine aceleaşi elemente, în altă formă. Ordonanţa ar fi dezincriminat infracţiuni legate de abuzul de putere cu un prejudiciu de până în 38.000 de lire sterline (44.000 de euro). Ea a provocat cele mai ample proteste de la căderea comunismului în România, în 1989.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri