Benzile speciale, soluţie pentru traficul aglomerat din Capitală

Data actualizării: Data publicării:
bucuresti de sarbatori aglomeratie

O soluţie pentru fluidizarea traficului în Capitală o reprezintă crearea de benzi speciale, pentru transportul în comun, spune primarul general, Gabriela Firea.

Edilul a declarat, la "Jurnalul de Seară" de la Digi24, că în decembrie, lună considerată cu un trafic mai aglomerat, vor fi luate măsuri speciale, pentru ca bucureştenii să nu stea, cu orele în trafic. Gabriela Firea a mai anunţat că urmează să fie demarată o licitaţie pentru achiţionarea a 400 de autobuze şi 100 de troleibuze noi.

Degeaba sau aproape degeaba vom avea autobuze noi, moderne, frumoase chiar din punct de vedere al aspectului, dacă nu vor avea priorităţi. Discuţii cu poliţia rutieră au fost şi acum ceva vreme şi vor fi şi săptămâna asta la un comandament: crearea posibilităţii de a avea bandă unică pe toate arterele şi bulevardele, unde e permis acest lucru, fără să perturbe circulaţia şi mai mult.

În planul de mobilitate sunt specificate bulevardele care se pretează la a fi destinate benzii unice pentru transportul în comun, ambulanţe, pompieri şi taxiuri”, a declarat primarul general al Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri