Biciclete românești pentru Europa. Fabrica de la Reșița a produs peste un milion de unități

Data publicării:
bic

Povestea fabricii de biciclete din Reşiţa a început în urmă cu cinci ani, într-o hală a unui parc industrial. În primul an au fost fabricate 80 de biciclete.

Nimeni din această companie nu a produs biciclete înainte, nici echipa de management, nici echipa de operatori, nici inginerii”, spune Marius Mihăilă director executiv VeloCity.

Doi ani mai târziu producţia a ajuns la 221.000 de unități. Acum, 11 modele de biciclete, cursiere şi de oraş, sunt produse în cele două sectoare ale fabricii: cel de roţi şi cel pentru subansamble.

Procesul de producere a unei roţi începe aici, la zona de spiţare, zonă unde colegii noştri realizează legătura între butuc şi spiţe şi jante de biciclete”, explică Marius Mihăilă.

De aici, roata este montată pe cadru şi bicileta este gata.

Suntem foarte exigenţi. Deci, produsul final trebuie să fie la standarde foarte ridicate”, Adela Iacobescu, tehnician asigurarea calităţii

În timp, s-a ajuns la o cifră de afaceri de 11,5 milioane de euro.

Din mâinile celor 335 de angajaţi de aici au ieşit, până acum, un milion de biciclete. Vehiculele pe două roti, pe a căror etichetă scrie mare Fabricat în România se vând în magazine din întreaga Europă.

În curând, fabrica din Reşiţa va produce şi crose de golf.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri