Sari la conținut

Bloc cu 10 etaje, gard în gard cu o benzinărie

De câteva luni, muncitorii lucrează de zor la blocul de locuinţe de pe strada Prelungirea Ghencea numărul 38-40, din Sectorul 6 al Bucureştiului. Potrivit panoului de şantier, imobilul va avea zece etaje. Până în 1989, în această zonă era marginea oraşului. Acum, în zonă sunt locuinţe moderne şi o benzinărie, la câţiva metri de viitorul bloc. Legea spune însă că nu pot fi ridicate construcţii la mai puţin de 40 de metri de o staţie de carburanţi dotată cu rezervor GPL.

Constructorul susţine că a ridicat clădirea pe baza autorizaţiilor primite de la primărie. La rândul ei, Primăria sectorului 6 spune că „la baza emiterii autorizaţiei se regăsesc avizele de securitate la incendiu favorabile, emise pentru investiţia autorizată”.

ISU Bucureşti Ilfov a emis două avize. Unul pentru parcarea de 81 de locuri de la subsolul imobilului și încă unul pentru adăpostul de protecţie civilă pe care firma trebuie să îl amenajeze. Asta nu i-a liniştit însă pe locuitorii din zonă, care au ieşit în stradă acum câteva zile şi au cerut oprirea lucrărilor.

În urma protestului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a revocat avizul de securitate pentru parcare. Într-un răspuns pentru Digi24, oficialii ISU spun că au dat aprobările pe baza documentaţiei tehnice, iar proiectantul nu a declarat că în vecinătatea blocului se află o benzinărie. Inspectoratul de Stat în Construcţii şi la Primăria sectorului 6 sunt cele două instituţii care pot hotărî oprirea construcţiei.