Blocul operator al unui spital din Capitală va fi închis

Data publicării:
medic spital getty

Foto: Gulliver/ Getty Images

Inspectorii sanitari au verificat prima dată spitalul în ianuarie 2016, când au constatat necesitatea unor lucrări de reparații și igienizare a blocului operator. Pentru acest lucru, inspectorii au dispus să se realizeze un plan de conformare și executare în termenele asumate de spital.

Pe 28 iunie, inspectorii au revenit la spital și au constatat că aceste lucrări nu au fost finalizate, deși spitalul a cerut lunar Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București fondurile necesare.

„Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială București are două blocuri operatorii: unul septic și unul aseptic. Va fi suspendat blocul operator aseptic , iar igienizarea trebuie făcută nu numai în sala de operații, ci și în încăperile conexe acesteia: saloane, holuri de acces, sala de pansamente și anexele”, a transmis Ministerul Sănătății.

Pacienții care urmau să fie tratați în acest bloc operator vor fi redirecționați către alte spitale. Ministerul sănătătții a subliniat că măsura intră în vigoare pe 18 iulie pentru ca până atunci pacienții din saloane să poată fi externați.

Pentru reluarea activității în blocul operator aseptic, spitalul trebuie să efectueze lucrările de reparații și igienizare și să depună cerere în acest sens la DSP București. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri