Blocuri din Sectorul 2, reabilitate în 2010, incluse iar în program. Licitaţia, câştigată de firma care a făcut lucrările şi acum 4 ani

Data publicării:
bloc

Locatarii sunt miraţi de decizia primăriei de sector întrucât, în 2010, acest bloc a fost reabilitat complet.

„Păi a fost efectuată reabilitarea termică, acum 3-4 ani. Nu ştiu ce să vă spun. Înseamnă că undeva ceva e în neregulă”, spune unul dintre ei.

Oamenii spun că sunt foarte mulţumiţi de calitatea lucrărilor, întrucât, dincolo de aspectul imobilului, s-au redus cheltuielile la încălzire.

Acum, în 2014, autoritatea locală a alocat 700.000 de lei pentru exact acelaşi lucru.

Pentru reabilitarea celor cinci scări din mai multe blocuri din sectorul doi, primăria nu a organizat licitaţie, ci a atribuit contractul direct. Oficialii din primărie au susţinut că, de fapt, nu este vorba despre o nouă reabilitare propriu-zisă, iar noile contracte sunt doar acte adiţionale şi vizează doar mici reparaţii.

Sunt lucrări de reparaţii. Şi în momentul în care te apuci să faci lucrări de reparaţii poate să apară anumite lucrări. Poate să apară anumite... la balcoane reparaţii pe care n-ai cum să le vezi. Se face proiectarea şi toate astea se fac vizual. Expertiza iniţială. Şi atunci apar anumite modificări care se dau cu dispoziţii de către proiectant. Se face un memoriu. Se face o justificare şi se încheie aceste acte”, explică Corneliu Drug, directorul Direcţiei Servicii Publice Sector 2.

Firma care a câştigat contractul este de negăsit. La adresa menţionată în anunţul de atribuire nimeni nu ştie nimic despre reprezenanţii acestei societăţi.

(VIDEO - reacţia locatarilor)

Blocul cu pricina se află la doar 400 de metri de sediul Primăriei sectorului 2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri