Braşovul a ratat găzduirea Jocurilor Olimpice pentru Tineret

Data publicării:
JO-chamonix-1924-saritura cu schiuri - olympic.org 1

Marele avantaj al Braşovului este costul mai mic al competiţiei, 14 milioane de dolari, față de Lausanne, care are nevoie de 42 de milioane de dolari.

În plus, Brașovul a organizat impecabil Festivalul Olimpic al Tineretului European în 2013. La noi, probele se vor putea desfăşura pe un areal restrâns, respectiv Braşov, Poiana Braşov, Râşnov, Predeal şi Cheile Grădiştei. Satul olimpic va fi în Poiana Braşov care dispune de o capacitate mare de cazare.

Ne lipseşte însă un patinoar pentru probele de short-track, pe lângă cel olimpic. Până în 2020 acesta va fi amenajat în Poiana Braşov pe locul vechiului patinoar. Mai este nevoie şi de o pistă de sanie şi bob, care s-ar putea face la Cheile Grădiştei. La punctele negre ale Braşovului este infrastructura.

Nu există aeroport la Braşov şi nici autostradă de la Otopeni la Braşov. Lausanne are un avantaj mare însă. În staţiunea elveţiană este sediul Comitetului Olimpic Internaţional, astfel că oficialii cunosc foarte bine dotările de acolo, iar bazele sportive sunt foarte bine amenajate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri