București | Zboruri întârziate de viscol. Mai multe curse au fost anulate

Data actualizării: Data publicării:
avion

Mai multe curse de pe Aeroportul „Henri Coandă” au întârzieri de peste o oră din cauza operaţiunilor de degivrare, dar nu sunt zboruri anulate din cauza viscolului, a anunţat, vineri, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

avion

ACTUALIZARE 14:45 - Compania low-cost Wizz Air a trimis presei un comunicat în care își cere scuze pentru anularea unor curse și explică modul în care pasagerii își pot recupera banii:

„Wizz Air, la fel ca alte companii, este afectată de condițiile meteo severe și de ninsoarea abundentă din București de pe 6 ianuarie, care a cauzat întârzieri pe zborurile Wizz Air din București spre Treviso și Milano Bergamo. Totodată, zborurile Wizz Air de la București spre Dortmund, Cluj-Napoca, Londra Luton, Paris Beauvais, Bruxelles Charleroi și Stockholm Skavsta au fost anulate pe 6 ianuarie 2017. Pasagerii de pe zborurile afectate primesc rambursarea integrală a banilor sau gratuit o nouă rezervare pe următorul zbor disponibil în rețeaua WIZZ, în măsura locurilor libere. Dacă zborul dumneavoastră a fost anulat vă rugăm să accesați acest link pentru a efectua o nouă rezervare sau pentru a solicita rambursarea: https://wizzair.com/ro-ro/informatii-si-servicii/informatii-calatorie/informatii-anulari#/. Ne cerem scuze pasagerilor care au fost nevoiți să-și întrerupă planurile de călătorie. Vom continua să facem tot ce putem pentru a opera zborurile, însă siguranța și binele pasagerilor și echipajului sunt principala noastră responsabilitate”.


 

ACTUALIZARE 13:15 - Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din România, numărul zborurilor anulate a crescut. Situația la ora 13:00 este urmăroarea:

Wizz Air a anulat cursele 3001/3002 Bucureşti - Londra - Bucureşti, 3051/3052 Bucureşti - Paris - Bucureşti, 3081/3082 București - Charleroi - București, 3201/3203 București - Stockolm - București, 3091/3092 București - Dortmund - București și 3494/3493 București - Cluj - București.

Cursele anulate de Ryanair sunt 435/436 Timișoara - București - Timișoara.

TAROM a anulat cursele 627/628 București - Oradea - București și 702 Iași - Otopeni.

Și compania poloneză de transport aerian LOT a anulat cursele de pe ruta Bucureşti- Varşovia, din cauza condiţiilor meteorologice.


 

ACTUALIZARE 11:30 - 13 curse au fost anulate pe Aeroportul Otopeni. Cele mai multe sunt de la Wizz Air. De asemenea au mai anulat zboruri Ryanair și TAROM.

ZBORURI ANULATE:

Wizz Air: Bucureşti - Londra - Bucureşti, Bucureşti - Paris - Bucureşti, București - Charleroi - București, București - Stockolm - București

Ryanair: Timișoara - București - Timișoara

TAROM: București - Oradea - București, Iași - București


 

ACTUALIZARE 10:35 - Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu ninsoare şi vânt în rafale, care transportă zăpada la sol.

Unele zboruri pot înregistra întârzieri la decolare, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor, întârzieri care punctual pot atinge sau depăși o oră.

Din cauza condiţiilor meteo, compania Wizz Air a anulat cursele 3001/3002 Bucureşti - Londra - Bucureşti, 3051/3052 Bucureşti - Paris - Bucureşti, 3081/3082 București - Charleroi - București și 3201/3203 București - Stockolm - București.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime şi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti recomandă pasagerilor să îşi ia măsurile necesare pentru a se prezenta în timp la aeroport.


 

Pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa „Aurel Vlaicu”, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu ninsoare şi vânt în rafale, care transportă zăpada la sol.

„Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo. Unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, întârzieri care punctual pot ajunge sau depăşi o oră”, a precizat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime şi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene.

Informaţii despre situaţia zborurilor pe Aeroportul „Henri Coandă” Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro. 

Bucureştiul şi 11 judeţe sunt de la ora 0200 până la ora 18:00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar alte 15 judeţe din estul, sudul şi centrul ţării au fost atenţionate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil până vineri seară. De vineri şi până la începutul săptămânii viitoare, vremea va fi geroasă, iar temperaturile minime vor fi frecvent între minus 25 şi minus 15 grade.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri