București | Lucrările la pasajul Piaţa Sudului ar putea fi finalizate până pe 30 iunie

Data publicării:
piata sudului pasaj lucrari bucuresti

Sava a precizat că a dorit să viziteze şantierul de la Piaţa Sudului pentru că este prioritatea zero.

„După cum aţi văzut, în trei luni de zile s-a rezolvat ceea ce nu s-a rezolvat în trei ani de zile. Sunt optimist. Am discutat cu constructorul, cu proiectantul şi consultantul, toţi vor să livreze ce trebuie livrat, astfel încât să nu se mai facă blocaje. Au deviat tot ce înseamnă utilităţi, Enel, Apa Nova, gaz. (...) Sunt optimist, lucrurile se pot termina până în 30 iunie, se vor termina până atunci”, a declarat edilul.

Acesta a anunţat că o a cerut să aibă un spaţiu pe şantier, pentru că intenţionează ca o oră pe zi să-şi mute biroul acolo pentru a se asigura că nu mai apar şi alte blocaje.

„De mâine mi se aduce containerul şi de mâine voi avea un loc de unde să supraveghez lucrările. În prezent, lucrările sunt efectuate în proporţie de 53 la sută”, a mai spus primarul.

În cadrul vizitei de miercuri, el a cerut constructorului să lucreze în mai multe schimburi, inclusiv sâmbătă şi duminică, să suplimenteze utilajele şi forţa de lucru, astfel încât, până la termenul stabilit, de 30 iunie, să fie finalizată lucrarea.

Răzvan Sava a mai anunţat că după 19 aprilie se va devia traficul pe zonele pe care acum se lucrează, pentru că lucrările avansează.

Directorul de proiect, Grigorie Verenciuc, a explicat că mai trebuie făcută structura de rezistenţă la rampa Niţu Vasile , bretelele 1, 2, 3 şi 4 de pe Niţu Vasile şi cele de pe Văcăreşti, pentru a putea asigura circulaţia, iar de pe 19 aprilie, dacă nu apare nicio problemă care să încurce, se va intra pe ultima parte a lucrării, de finalizare a pasajului.

”Circulaţia se va devia pe cele patru bretele nou terminate şi pe centru, pe două benzi pe sens. Niciodată nu s-a închis circulaţia, pe niciun sens, pe nicio direcţie”, a spus Verenciuc.

Întrebat dacă lucrările vor fi gata până în 30 iunie, directorul de proiect a răspuns: „Sunt optimist ca şi domnul primar”.

Lucrările de la Piaţa Sudului a început în august 2014. Constructorii spu că întârzierile au fost provocate, în cea mai mare parte, de nişte cabluri subterane care nu apăreau în hărţile primăriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri