București | Primăria a anunțat când se deschid terasele din Centrul Istoric

Data publicării:
centrul vechi 1

 

Până în acest moment, au fost depuse la Primăria Capitalei 63 de cereri de autorizare a amplasării teraselor sezoniere pentru zona Centrului Istoric și alte zone protejate, iar dintre acestea 40 de dosare sunt încă în analiză, 15 sunt finalizate, iar pentru opt s-au emis deja avizele de amplasare, a precizat PMB, într-un comunicat.

Pentru a obține avizul de amplasare a teraselor sezoniere, agenții economici trebuie să depună la Direcția de Urbanism din cadrul PMB mai multe documente care să conțină în mod obligatoriu autorizația de funcționare emisă de primăria de sector, potrivit PMB.

Regulamentul privind organizarea și funcționarea teraselor din Centrul Istoric stabilește o serie de reguli privind activitățile de alimentație publică desfășurate, suprafețele teraselor, tipul de mobilier, siguranța cetățenilor și obligația agenților economici de a asigura condițiile privind stabilitatea și siguranța imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele.

Dispozițiile care reglementează normele de organizare și funcționare a teraselor sezoniere, nr. 194/04/ 03 din 2013 și nr. 415/07/04 din 2015, pot fi consultate pe site-ul www.pmb.ro, la secțiunea acte normative.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri