Bulevardul Unirii, transferat de la Primăria Generală la Primăria Sectorului 3

Data publicării:
bulevardul unirii site PS3

În 2013, Primăria Sectorului 3 a decis că Bulevardul Unirii merită o schimbare la faţă şi a alocat 9 milioane de euro pentru modernizarea unei porţiuni cuprinse între Piaţa Alba Iulia şi Piaţa Unirii.

Adrian Cojocaru, reporter Digi24: „Imediat după începerea lucrărilor, Curtea de Conturi i-a atras atenţia primarului Robert Negoiţă că lucrările de pe Bulevardul Unirii nu sunt legale pentru că artera nu este în administrarea primăriei de sector. Un an mai târziu şi primăria Capitalei i-a dat trei amenzi, de cinci mii, zece mii şi cincizeci de mii de lei pentru acelaşi lucru. Bulevardul Unirii era, de fapt, în administrarea municipalităţii.”

Până să oprească lucrările, Primăria condusă de Robert Negoiţă a terminat trei sferturi din proiect şi a primit şase amenzi, în valoare totală de 250.000 de lei.

Suntem puţin blocaţi de către Primăria Municipiului Bucureşti acolo. Mai avem nevoie de ceva acorduri ca să facem şi parcările”, explica, în octombrie 2015, Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3.

Acum, noua conducere a Primăriei Capitalei vrea să transfere temporar unele străzi şi bulevarde în grija primăriei de sector.

Schimb de bulevarde între primării

„Strategia municipalităţii în domeniul administrării drumurilor publice vizează, în principal, acele acţiuni care să conducă la continuare procesului de modernizare şi mobilare a infrastructurii acestora.” (sursa: expunerea de motive a Primarului General)

Cu alte cuvinte, transferul e necesar pentru terminarea unor lucrări. Printre care şi cele de pe Bulevardul Unirii.

Cum motivează R. Negoiţă transferul

„Primăria Sector 3 derulează un amplu proiect de regenerare a spaţiului verde aflat în administrarea sa. Reamenajarea sa nu se poate desfăşura fără a include porţiuni de spaţiu pietonal aflat în administrarea Municipiului Bucureşti.” (sursa: proiect de hotărâre a CGMB)

Adrian Cojocaru, reporter Digi24: „Dacă proiectul este adoptat de Consiliul General, atunci Primăria Sector 3 primeşte undă verde să termine lucrările şi pentru ultimele două parcări de pe Bulevardul Unirii. Aici nu s-a mai lucrat deloc de anul trecut, de teama unor noi amenzi.”

Proiectul urmează să fie votat luni, în şedinţa Consiliului General.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri