Bulgarii sporesc vigilența la frontiere. CNADNR recomandă rute alternative, după ce la Giurgiu-Ruse s-au format cozi uriașe

Data publicării:
coada vama bulgari

Sute de şoferi care au vrut să iasă din ţară au stat astăzi în vama Giurgiu-Ruse la cozi de peste un kilometru. De astă-noapte, poliţia bulgară de frontieră controlează toate actele celor care intră în Bulgaria. Şi de parcă nu era de ajuns, nervii oamenilor au fost puşi la încercare şi de lucrările de reabilitare de pe Podul Prieteniei, care leagă cele două ţări.

La Bucureşti, Ministerul de Externe anunţă că autorităţile bulgare au introdus controale suplimentare la toate punctele de trecere a frontierelor. Decizia ar fi fost luată din motive de securitate. Pe partea română s-au format cozi de peste un kilometru.  

În tot acest timp, presa de la Sofia a susţinut că autorităţile caută un tânăr suspect de legături cu gruparea teroristă Statul Islamic. Acesta ar fi avut acte româneşti. Ministerul bulgar de Interne a negat această informaţie.

Cert este că cei care au trecut în Bulgaria pe la Giurgiu au aşteptat în maşini ore bune, sufocaţi de căldură, pentru a putea trece Dunărea.

Dacă știam, nu mai plecam, că noi suntem din Giurgiu, nu mai plecam, să stau acuma toată ziua pe drumuri”, spune un șofer.

Foarte mult (am stat), trei ore. Am fost aici la 7.14 și am trecut la 9.18”, spune un altul.

„În mod normal, treceam în 30 de minute, 20 de minute, nu mai mult”, explică un alt șofer.

Vameşii bulgari scanează toate documentele maşinilor, dar şi ale persoanelor care se află în autoturisme. Abia spre seară s-a aflat motivul acestor controale. Potrivit Ministerul român al Afacerilor Externe, decizia a fost luată din motive de securitate şi a fost instituită la toate frontierele externe ale Bulgariei.

Cei care nu vor să piardă timpul la vama Giurgiu-Ruse pot să sune la centrul Infotrafic să afle cum se circulă sau să se uite pe site-ul Companiei de Autostrăzi.

„Din primele ore ale dimineţii, a început să se aglomereze şi s-a menţinut pe toată perioada zilei. Se circulă îngreunat, s-au format două coloane, o coloană de tiruri şi cisterne şi o coloană de autovehicule mici, de autoturisme”, a precizat Alina Răbuga, inspector de poliție.

Nervii şoferilor au fost puşi la încercare şi de lucrările de reabilitare la podul peste Dunăre.

Autorităţile recomandă şoferilor rute alternative pentru a ajunge în Bulgaria. Trei sunt cu bacul, iar alte trei prin Calafat, Negru Vodă şi Vama Veche.

Rute alternative

Bacul: Bechet, Zimnicea, Călăraşi

Rutiere: Negru Vodă, Vama Veche, Calafat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri