C.T. Popescu: „Ar trebui ca partidele de opoziţie, în special PNL, să-și scoată din cap ideea că vor da preşedintele României”

Data publicării:
ctp captura

Ar trebui ca partidele de opoziţie, în special PNL, să-și scoată din cap această idee că vor da preşedintele României. Dacă îl vor da, foarte bine, dar e destul de posibil să nu-l dea”, a spus Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, Crin Antonescu nu a avut discursul potrivit în momentul în care a anunșat ieșirea PNL de la guvernare.

„Când domnul Antonescu le-a propus colegilor și simpatizanților liberali ieșirea din USL, a venit cu un discurs total greşit, de unde şi această apreciere a domnului Antonescu, înainte de a-și da promisa demisie, e vorba de un eşec. 15% înseamnă eșec pentru PNL, un rezultat slab”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Nu poti să anunţi o asemenea utopie, ca sa nu spun aberaţie, că vei obține 20%, după ce ai plecat din USL. Dimpotrivă, trebuia să le spună că vor pierde fonduri, finanţări, voturi şi că şansele lor de a da un preşedinte al României în toamnă se diminuează considerabil. Îi așteapta sânge, sudoare și lacrimi”, a adăugat el.

În ceea ce privește calificativul „lichea”, folosit de Ion Iliescu la adresa lui Crin Antonescu, jurnalistul a spus: „Domnul Iliescu nu mai făcuse demult o înfierare. Nu mai condamnase în cadru organizat, de şedință, cu mânie proletară, pe cineva. Asta e o funcție organică la domnul Iliescu, aşa cum, de pildă, îi înfiera pe studenții care au manifestat de Crăciunul anului 1968, îi înfiera ca elemente descompuse. N-a mai făcut demult operația asta și i-a venit bine domnul Antonescu, care s-a făcut vinovat de lichelism, de superficialitate, de aventurism, chiar dacă domnul Antonescu nu e membru al partidului domnului Iliescu, dar ăsta i-a intrat în cătare”, a spus el.

Cristian Tudor Popescu mai spune că Partidul Mișcarea Populară, „partidul inventat de Traian Băsescu, e problema principală a opoziției, un adversar mai nociv decât PSD”.

„Cu această agresivitate și încăpățânare de a se agăța de un loc în viața politică, pentru ca asta înseamnă acest partiduleţ, acest chiştoc de partid pe care l-a inventat și care nu va face altceva decât sa se opună, să blocheze negocieri, și așa pe dreapta neexistând niciun negociator autentic, o persoană cu suficientă autoritate politică și morală ca să-i poată aduna pe toți la masă și să încerce o închegare. În schimb, au un dezintegrator pe partea dreaptă”, a spus jurnalistul.

În ceea ce privește numărul de voturi obținut de PMP la alegerile europarlamentare, scorul i se datorează în primul rând lui Traian Băsescu și nu Elenei Udrea, spune Cristian Tudor Popescu.

„Nu cred că a cucerit atat de mult cu saltul cu paraşuta, în care, ca și în viața ei în politică, a fost împinsă de un barbat în spate, pentru că n-a făcut niciodată altfel. N-are o mișcare autonomă în politică. E un partid care reflectă încrederea de care se mai bucură Băsescu acum, 6%”, a arătat el.

„Ce treaba are domnul Iliescu cu domnul Antonescu? Daca e să-l facă cineva lichea, o pot face colegii lui, liberalii, dacă au ce să-i reproşeze, dacă vor să-l înjure. De ce își permite domnul Iliescu aşa ceva? L-aș întreba: Dacă Crin Antonescu e lichea, pentru Adrian Năstase, tovarășul și elevul său, ce etichetă ar pune acum domnul Iliescu?”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri