C.T. Popescu, despre cererea de arestare în cazul lui Dan Șova: „A mințit la televizor fără să clipească în stil Ponta, partenerul și amicul său politic” 

Data publicării:
cristian tudor popescu prima aparitie digi

Procurorii au dovezi că fostul ministru de la Marile Proiecte a cerut distrugerea computerelor casei de avocatură unde era asociat, pentru a şterge urmele corespondenţei care l-ar fi putut incrimina în dosarul Turceni - Rovinari. În plus, acesta ar fi falsificat 11 procese-verbale, mai spun procurorii DNA care îl acuză de abuz în serviciu.  

El este un subiect serios, consistent? A fost ministrul marilor proiecte. Pentru mine este un trepăduș sinistru, este acuzat, o să vedem dacă este vinovat sau nu. Dar, domnule, te mai uiți și la cine ajunge la DNA, că nu e așa. Nu ne interesează ce a făcut respectivul înainte, nu ne interesează persoana. Legea este oarbă, indiferent de persoană, justiția își face treaba. Nu este așa, pentru că dacă ar fi așa, ar trebui să funcționeze justiția cu niște dosare, al lui Șova, al lui Vanghelie, băgată în calculator și după aceea scoasă soluția și tipărită, trimisă presei, la Monitorul Oficial și așa mai departe. De ce justiția nu funcționează așa? Pentru că judecătorul, procurorul și oamenii care fac justiția țin seama și de persoană. În darea unei sentințe judecătorul poate să țină seama de factori de circumstanțiere în legătură cu ce a făcut persoana în viața ei, dacă a avut antecendente, dacă în situația respectivă nu a fost silită să comită acea infracțiune, dar circumstanțele erau altele”, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Acest ins a mințit la televizor, cu o liniște, fără să-i tremure glasul, fără să clipească, în stil Ponta, partenerul și amicul său politic în momentul în care a apărut la referendum în 2012. Domnul acesta a apărut atunci: Am vești bune! 53%, s-a terminat! Băsescu a plecat, victorie! Acest băiat, aruncat în funcțiile astea de la partid, l-ați văzut și cum vorbește la televizor, este dispus la orice: la diversiune, la dezinformare, la minciună sfruntată pentru a face pe plac partidului, pentru a urca. Apoi apare dând dovadă nu numai de minciună, ci și de prostie agresivă. Când apare același domn la televizor și face considerații despre Holocaust, despre uciderea evreilor în România. Și ne spune el că n-a fost așa. Iată, astea sunt antecedente. Nu știu dacă e vinovat. Dar în orice caz la DNA nu a ajuns un înger pogorât din cer”, a mai spus jurnalistul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri