C. T. Popescu despre declarațiile lui S. Oprescu privind maidanezii: „Lașitate și fariseism politic”

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea

„Probabil că domnul Oprescu se antrenează pentru o campanie prezidențială, de anul viitor, pentru că acolo lacrimile s-au dovedit eficiente. Altfel, este un spectacol de prost gust, care pe mine m-a dezgustat”, a comentat Cristian Tudor Popescu ieșirea emoțională de astăzi a primarului Sorin Oprescu.

„Ca să vii, în calitate de primar general al Capitalei, ales de două ori de bucureșteni ca să oferi solușii din această înaltă funcție, să oferi soluții raționale – și ai avut tot timpul la dispoziție pentru asta - să vii acum și să oferi lacrimi mi se pare penibil din partea acestui domn”, a afirmat jurnalistul, în intervenția în direct în emisiunea „Jurnalul de seară”.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunțat azi că va declanșa un referendum local, astfel încât bucureștenii să decidă cum vor să fie rezolvată problema câinilor maidanezi. 

Sorin Oprescu a păstrat tăcerea timp de trei zile de la incidentul în care un copil de 4 ani a decedat după ce a fost mușcat de mai mulți câini, lângă parcul Tei din București.

(Foto: Mediafax)

„De asemenea, să vii cu soluția, așa-zisa soluție referendum, asta nu e altceva decât teama domnului Oprescu, ca de altfel a tuturor celorlalte mărimi politice, domnii Ponta, Băsescu, Antonescu, fiecare dintre aceste personaje nu se gândesc nici la oameni, nici la câini acum, se gândesc doar la voturi, la coeficientul lor de popularitate, la capitalul politic. Domnul Oprescu se află într-o funcție executivă, într-o funcție în care putea să ia măsuri, putea să ia măsură de atâta vreme, și nu le-a luat și acum aruncă această decizie în spinarea cetățenilor, pentru că îi e frică să își asume. De ce? Să nu se spună despre el că e lipsit de inimă, că e un monstru și să piardă în popularitate”, este de părere jurnalistul.

În plus, Cristian Tudor Popescu a criticat răspunsul dat de edilul-șef în conferința de presă de miercuri unei jurnaliste, care l-a întrebat cum va vota la acest referendum, respectiv, „Important e că voi vota, vă spun după aceea”. „Ce vreți mai mare lașitate decât asta și fariseism politic?”, a comentat jurnalistul.

Întrebat de Cosmin Prelipceanu de ce aleg politicienii teama de scandal, Cristian Tudor Popescu a răspuns: „Pentru că așa sunt ei construiți ca animale politice”.

În acest context, Cristian Tudor Popescu și-a exprimat punctul de vedere în privința câinilor fără stăpân, respectiv că trebuie suprimate: „Spun ceea ce cred și argumentez rațional: acești câini trebuie suprimați, iar numărul lor trebuie adus în limite controlabile”.

„Nu am nicio speranță că se va rezolva ceva, vom merge cu ciomagul pe stradă și vom angaja bodyguarzi pentru copii”, a conchis jurnalistul.

Mădălina Prundea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri