C. T. Popescu: Diaconu şi gospodine de 50 de ani salută gestul lui Palada. E important ce va spune justiţia

Data publicării:
mirel palada guvern

Cristian Tudor Popescu a analizat prin comparaţie momentul de agresivitate în care Mirel Palada l-a lovit pe Mihai Goţiu cu cel în care, în octombrie 1924, Corneliu Zelea Codreanu l-a împuşcat mortal pe Constantin Manciu, prefectul de Poliţie Iaşi, şi a rănit doi subordonaţi ai acestuia. După această poveste, Zelea Codreanu a fost achitat în contextul atmosferei de xenofobie şi antisemitism existentă la vremea respectivă în România. „Ne găsim într-o situaţie echivalabilă cu cea din anii '20. E important ce se va întâmpla cu Palada, ce va spune justiţia”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Există azi politicieni, istorici şi jurnalişti care consideră că acel act a fost de legitimă apărare. Cum să fie legitimă apărare când îi tragi de la doi paşi în cap. O crimă pentru care Codreanu trebuie condamnat la închisoare pe viaţă. A fost însă achitat de Curtea cu Juri pentru că atmosfera în România atunci era de xenofobie şi antisemitism în creştere.

Cum a fost preluat azi acest gest al lui Mirel Palada – Bogdan Diaconu de la PRU îi spune: <Bravo, Mirel Palada! Aşa merită trădătorii de la USR, care au ales să apere interesele lui Soros şi ale străinilor.> Cum îşi justifa Codreanu gestul? <A păstra ordinea nu înseamnă să laşi să se despoaie un neam de toată vlaga şi să o dai străinului>. El considera că a procedat foarte corect împotriva unui prefect care despuia neamul. Prefect PNL aflat la guvernare.

În plus, pe net sunt un număr impresionant de postări care spun: Bine i-a făcut Soros-istului aluia nenorocit. Să vedeţi gospodine în jur de 50 de ani care salută lovirea în cap a acestui om care este un personaj ridicol, acest Goţiu - doarme prin Parlament, e un om gras şi mic – şi iată câtă satisfacţie din partea acestor cetăţeni români care se simt patrioţi apăraţi de Palada contra trădătorilor de ţară.

Diaconu din PRU provine din PSD, această atitudine xenofobă, antisemită, contra Bruxelles, a multinaţionalelor este atitudinea Coaliţiei de Guvernare şi atitudinea Guvernului Tudose care se manifestă o dată la două zile.

Ne găsim într-o situaţie echivalabilă cu cea din anii '20. E important ce se va întâmpla cu Palada, ce va spune justiţia”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri