C. T. Popescu: Ghiță e echivalentul lui Dan Voiculescu și Traian Băsescu în anii '80

Data publicării:
ctp dezamagit 2

E un drum logic pe care un astfel de ins îl parcurge în sistemul din România. Mai întâi relația cu serviciile secrete - și asta nu înseamnă relația cu tot SRI-ul sau cu SRI și SIE la un loc, poate să însemne relația cu o bucată din serviciul respectiv și anume, SRI Prahova. După care, urmează banii mulți, apoi alegerea într-o funcție politică, de deputat, în cazul domniei sale, apoi controlul unei televiziuni și, în sfârșit, ținta maximă: Președinția României, nu pentru el, ci pentru Victor Ponta”, a explicat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Dacă ar fi câștigat Victor Ponta în toamnă, evident Victor Ponta n-ar mai fi avut de suferit niciun fel de anchetă acum, pentru că avea imunitate, iar domnul acesta mă-ndoiesc că și el ar mai fi fost ținta cercetărilor complexe din acest moment”, spune Cristian Tudor Popescu.

E un produs, e o creatură acest domn Ghiță, este echivalentul a ceea ce în anii '80 erau un Dan Voiculescu sau un Traian Băsescu. Adică inşi ridicaţi peste noapte, care căpătau o carieră fulminantă pe baza relaţiilor pe care le aveau cu Securitatea. Domnul Ghiţă e un produs al tumorii canceroase imense din judeţul Prahova, în care SRI-ul de acolo a controlat, într-o încrengătură care părea imposibil de rupt, cu aşa-zişii oameni de afaceri din zonă, a controlat judeţul Prahova până anul trecut, când s-a schimbat conducerea SRI Prahova. (...) Acest tip de personaj are întotdeauna relaţii nu numai într-o zonă a politicului. Face parte din tactica creaturii de soiul acesta să îşi arunce antenele peste tot. Cu siguranţă că are relaţii şi în alte partide decât PSD şi cu alte personaje decât cele din jurul premierului Ponta. Probabil că vor ieşi şi ele la iveală. După atâţia ani în care iată că a fost posibil ca SRI, prin secţiunea Prahova, să nu întreprindă nimic împotriva acestui om. Cele 54 de firme controlate de Ghiţă erau şi acum trei ani, şi acum patru ani, spălarea de 130 de milioane de lei, spălare de bani, evaziune fiscală si alte operaţiuni de soiul acesta, cum să nu le ştii? Cu toate astea, domnul nu a fost deranjat până acum în niciun fel. Rămâne în continuare întrebarea: dacă ar fi câştigat Victor Ponta?”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți comentariul integral al jurnalistului Cristian Tudor Popescu în materialul video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri