C. T. Popescu: Hans Klemm a fost greşit informat că trebuie să se întâlnească cu Valeriu Zgonea

Data publicării:
klemm zgonea digi-1

Cristian Tudor Popescu: 

„De ce a făcut asta domnul Klemm eu nu ştiu nici până în ziua de astăzi. Nu am o explicaţie raţională. Spuneam că poza celor doi, dacă ne uităm la ea, fără alte considerente, ne uităm cum sunt aşezaţi, arată ca un selfie făcut pe şpagă. Un tip care are o anume suprafaţă, popularitate, şi care contra şpagă, face un selfie cu tine ca să-ţi transfere şi ţie din popularitatea lui.

Nu ştiu exact ce a fost în capul domnului Klemm. Dar ceea ce mă contrariază sunt nişte luări de poziţie în presă şi printre anumiţi politicieni cum că, dom'ne, e o mişcare strategică a americanilor prin care, folosindu-l pe Zgonea, vor să-i contracareze pe pesedişti, care au de gând să facă o nouă marţe neagră. Deci, să vină cu nişte legi anti-anticorupţie în Parlament pe care să le treacă aşa cum s-a încercat în celebra marţe neagră şi că mişcarea asta a lui Klemm, indiferent de persoana domnului Zgonea, este o mişcare cu care se barează drumul penalilor.

Va să zică au ajuns Statele Unite să acţioneze în România prin mişmaşuri de politician de colţul mesei, român? Pentru că asta este o manevră, dacă ar fi aşa, să-l foloseştzi pe Zgonea, să-ţi faci socoteala... Şi ce ar putea să facă domnul Zgonea din poziţia respectivă, acolo? Practic, ce să facă? Să zicem că vine PSD cu nişte legi din astea în care restrânge atribuţiile DNA, în care încearcă să diminueze sistemul de justiţie din România ce face, ce face domnul Zgonea? Tehnic, ce poate să facă? Are vreun vot în plus în faţa majorităţii parlamentare? Face 15 voturi votul lui?

Nu are niciun fel de prerogativă prin care poate să blocheze sau nu astfel de legi. Nu are niciun fel de susţinere politică, dimpotrivă am auzit că i-au şi găsit un articol, în sfârşit, prin care pot să-l dea afară de acolo.

Adică, se sperie Dragnea. Îl vede pe domnul Zgonea împreună cu Klemm şi zice: dom'ne, eee, dacă e Zgonea cu Klemm atunci nu ne mai atingem de Vali. Puţin îi pasă lui Dragnea de Klemm, el e la partidul lui, la PSD, acolo, îşi face combinaţiile şi dacă va avea combinaţia prin care să îl dea jos pe Zgonea o să-l dea.

Dar cel mai grav mi se pare să admiţi acest mijloc în lupta anticorupţie. Adică o manevră puturoasă, o manevră tipică a politicianului corupt din România, adică a-l folosi pe acest impostor... Este un impostor. Este individul cu declaraţiile alea... Ciocănarul de la Roger Waters, care stătea cu ciocanul acolo să spargă zidul Casei Poporului. Care, de altfel, a fost părtaş la toate nefăcutele PSD-ului în materie de antijustiţie, începând cu 2012. Ce, a făcut vreo opinie separată?

Până la proba contrarie, (întâlnirea dintre Hans Klemm şi Valeriu Zgonea – n.r.) este o prostie. Cred că a fost greşit informat că trebuie să facă treaba asta. Sau e o confuzie. E unul din cele mai frumoase nonsensuri pe care le-am văzut în ultima vreme. Ce să rezulte de aici? Nimic.

Domnul Klemm a coborât în ochii unora ca mine, de exemplu - şi cred că nu sunt singurul -, prin acest gest. Singurul efect a ceea ce a făcut domnul Klemm este degradarea în imagine a domniei sale.”  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri