C.T. Popescu: Ministrul Educației, o propunere soft, care nu dă semnale de îngrijorare în societate

Data publicării:
cristian tudor popescu la digi24 septembrie 2015-1

E o decizie soft, faţă de cea hard propusă de Ponta, adică Duşa. Nu e vorba de persoane aici, ci de funcţia lor. A-l numi pe ministrul Armatei e un anume tip de mesaj, înseamnă că ne așteptăm la convulsii sociale, la probleme și că trebuie să numim un reprezentant al unei instituții de forţă, cum e armata.”

„La această propunere a lui Ponta, alternativa e mult mai bună: ministrul Educației, o propunere soft care nu dă un semnal de îngrijorare în societate.”

„Contează că nu e asociat niciunui partid pentru că e bine ca în funcția de premier interimar să nu fie o persoană cu prea multe afilieri politice. El trebuie să gestioneze treburile curente ale guvernului. Oricum e o soluție mult mai bună decât să numești ministrul Apărării sau să numești premier pe şeful SIE, cum s-a mai procedat, sau al altei instituții de forţă”.

În continuare, C.T. Popescu a spus că și Bogdan Aurescu ar fi fost o soluție: „Mi se pare o persoană foarte competentă Bogdan Aurescu. Am spus cu mult înainte de a ajunge ministru. Ar fi putut fi o soluţie. E vorba şi de nişte negocieri bănuiesc și din care a ieşit Cîmpeanu”.

Despre consultările de la Palatul Cotroceni: „Nu știu dacă se pot face mari speculații. Nici nu-mi place să discut despre combinăgeala asta de partid. Ceea ce e de discutat acum e oferta preşedintelui Iohannis, invitaţia adresată la Cotroceni reprezentanţilor străzii, mişcării actuale populare într-un timp foarte scurt, forţând această mișcare să genereze niște purtători de cuvânt, dacă nu niște lideri.”

„După părerea mea, nu e fezabilă această soluție a lui Iohannis. Ar trebui, dacă dorește să cunoască îndeaproape glasul străzii, să meargă în stradă. Nu să reducă în câteva zile 70 de mii de oameni în șapte sau zece inși.”

„Mișcarea e eterogenă, are nevoie de timp pentru a-și defini niște reprezentanți, a-i desemna. Nu cred că ar trebui să accepte Piaţa Universității, nu ca instituție publică ad hoc, pentru întreaga ţară, ar trebuie să-l cheme pe Iohannis acolo. Să-i întrebe ce vor, în văzul tuturor.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri