C.T.Popescu: Traian Băsescu încearcă să se agaţe de putere până în ultima zi a mandatului

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea-4

În opinia jurnalistului, Parlamentul nu a fraternizat cu clanul Bercea, ci a făcut un gest "bombastic".

Potrivit lui Cristian Tudor Popescu, preşedintele Traian Băsescu trebuie să-şi dea demisia de onoare, dar nu şi din punct de vedere juridic.

Ce vedem acum este o încăierare politică între coaliţia de la putere, în principal PSD şi Traian Băsescu. Gestul Parlamentului este un gest bombastic, de afişare politică, prin care încearcă să câştige capital politic partidul de guvernământ (...). Parlamentul nu are nevoie să fraternizeze cu Bercea. Parlamentul îşi are faliţii lui. Îşi are personajele pe care Parlamentul le-a apărat, opunându-se acţiunii Justiţiei”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Potrivit jurnalistului, problema principală este faptul că „rămâne baterea în cuie a imaginii românilor şi României în lume în raport cu ţiganii infractori”.

Cristian Tudor Popescu a mai spus că nu crede că declaraţia Parlamentului - prin care parlamentarii cer demisia preşedintelui, şi care a fost adoptată cu 344 voturi „pentru” şi 17 abţineri nu va avea impact la Bruxelles. De asemenea, jurnalistul a spus că nu înţelege cum ar putea Parlamentul să intimideze Justiţia printr-o declaraţie.

Magistraţii îşi văd de treabă, nu sunt intimidaţi nici de ameninţări ale criminalilor şi infractorilor pe care trebuie să îi judece şi să-i condamne. Darămite de o declaraţie politică a Parlamentului”, a mai spus jurnalistul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri