Cadastrul i-a trimis pe mascaţi la adresa greşită

Data publicării:
politisti mascati foto politia romana facebook 05 08 2015

O femeie de 67 de ani din Buzău s-a trezit dis-de-dimineaţă cu mascaţii la uşă. Oamenii legii i-au răscolit casa în căutare de documente pentru o anchetă de evaziune fiscală. Doar că cel vizat era vecinul femeii, un fost secretar de stat. Poliţiştii se apără şi spun că au intrat legal în casa femeii. Aveau mandate pentru ambele adrese. În evidenţa cadastrului, acolo este înregistrată o singură proprietate, chiar dacă spaţiul este ocupat de două case.

Alexandra Coman: S-au uitat şi în baie.

Alexandra Coman locuieşte în municipiul Buzău, pe o stradă, la numărul 10. La prima oră a dimineţii s-a trezit, la propriu, cu poliţia la poartă.

Alexandra Coman: Aud strigând la poartă. Mă uit şi îmi face semn să ies afară, un poliţai şi un domn vin la poartă, poarta încuiată, nu am descuiat. Au zis că ei au primit dispoziţie să facă percheziţie. Şi zic: înţelegeţi că aţi greşit, nu e adevărat.

Speriată că va fi arestată, femeia i-a lăsat pe anchetatori înăuntru, în cele din urmă.

Alexandra Coman: Poliţaiul s-a dus încolo, aşa, şi zice: Staţi că mă duc să aduc mascaţii şi cătuşele, să vă pun cătuşele la mâini. Au intrat în casă şi au controlat peste tot, şi în frigider. Ce-or fi zis că ţin în frigider?

După ce nu au găsit nimic, oamenii legii au descins în casa alăturată, la numărul 10 A, unde locuieşte suspectul pe care îl căutau. Vecinul femeii este Horaţiu Anghelescu, un fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, cercetat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 360 de mii de lei.

Horaţiu Anghelescu, fost secretar de stat: Am calitate de suspect într-un dosar din 2015, suspect de... Nu ştiu să vă zic, nu ştiu datele din dosar, e un dosar de evaziune fiscală.

Deşi vecina suspectului nu are nicio legătură cu dosarul, oamenii legii au ajuns şi la ea deoarece aveau mandat de percheziţie. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău spun că procurorii au cerut descinderi la ambele adrese şi au şi o explicaţie pentru asta.
Doiniţa Mihalache, purtătoarea de cuvânt a IPJ Buzău: Precizăm că există mandate de percheziţie la ambele adrese care nu au fost individualizate din punct de vedere cadastral.

În acelaşi dosar au mai fost făcute 27 de percheziţii în Vrancea, Suceava şi Bucureşti, la suspecţi de evaziune fiscală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri