Câinele-erou Max schimbă legea încadrării animalelor din MApN

Data publicării:
max3

Retras la vatră şi grav bolnav, câinele-erou Max nu este singur. Sute de oameni s-au unit în jurul poveştii ciobănescului german. Dirofilaria, boala care îi sufocă inima şi îi otrăveşte organismul îl roade încet dar sigur pe cel care odinioară îi apăra pe soldaţii din Afganistan.

Tratamentul de durată ucide microbii dar în acelaşi timp otrăveşte şi organismul câinelui soldat. O clinică veterinară particulară s-a oferit să îi facă gratuit dializă, pentru a-i curăţa sângele de toxine.

Alături de Max sunt şi cei pentru care ciobănescul german a fost antrenat să îşi sacrifice viaţa în teatrul de război. Militari răniţi în Afganistan au decis să îi întoarcă serviciul camaradului lor.

Max este acum în custodia unei iubitoare de animale, victimă a unei legi absurde care l-a transformat într-un simplu obiect bun de casat, după ce a fost declarat inapt să mai execute misiuni militare. A fost retras dar nu şi adoptat definitiv, pentru că aceeaşi lege nu permite acest lucru. În Germania, Marea Britanie sau Statele Unite câinii militari sunt decoraţi în urma misiunilor din teatrele de război. Bolile lor sunt tratate de stat iar sistemul militar are grijă de cei care îl slujesc.

Abia după ce o ţară întreagă a sărit în ajutorul câinelui-soldat abandonat de stat, Ministerul Apărării a decis să ceară modificarea legii. Un nou proiect care ar trebui să separe destinul animalelor de cel al tehnicii militare care poate fi casate. Toţi cei care vor să îl ajute pe Max pot dona bani sau medicamente asociaţiei "Nu mai esti singur".

ASOCIAȚIA FĂRĂ SCOP PATRIMONIAL "NU MAI EȘTI SINGUR"

Cont bancar în lei: RO60BTRL04501205858688xx- Banca Transilvania Agenţia Beller

Citiți și:
Final trist de carieră pentru Max, câinele-erou al armatei
Speranță pentru câinele-erou al armatei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri