Câinele terapeut are nevoie de ajutor

Data publicării:
Catelul Aksel - FMV - 06.03.2016 - Bogdan Buda

 „Da-i să pape bobo.

Dă-i tu. Dă-i lui Aksel.

Braaavo! ”

Când era sănătos, Aksel era înconjurat de copii care suferă de autism sau Sindromul Down, pe care îi ajuta, prin terapie. Acum se află la o clinică veterinară din Bucureşti, în stare gravă. Suferă de babesioză, o boală care îi afectează întâi rinichii, ficatul şi apoi întreg organismul. Medicii care îl tratează spun că de vină este un parazit luat de la o căpuşă.

Dr. Bogdan-Alexandru Viţălaru, medic veterinar: „El recuperează mulţumitor, însă este foarte greu de văzut ce se va întâmpla. Un simplu declic la nivel moral poate să ducă la o catastrofă. Tocmai din acest motiv suntem extrem de rezervaţi. Acum...faptul că el face progrese pe noi ne bucură. ”

Aksel primeşte un tratament complex. Fiecare zi de spitalizare costă aproximativ 1.200 de lei.

D. Bogdan-Alexandru Viţălaru, medic veterinar : „Pe lângă hemodializă, animalul trebuie să primească transfuzii de sânge, tratament non stop, internare, medicaţie generală, alimentaţie specială şi foarte multe analize de sânge.”

Aksel 6- FMV - 06.03.2016 - Bogdan Buda
Aksel 6- FMV - 06.03.2016 - Bogdan Buda

Terapeuta Alexandra Stăncescu, stăpâna lui Aksel, a primit ajutor din partea celor care îl iubesc pe căţel. Acum, are rezerve pentru cel puţin o săptămână de tratament.

Alexandra Stăncescu, terapeut: „Este nevoie de ajutor, sub orice formă. Indiferent că vorbim de susţinere financiară sau ajutor moral, de venit şi mângâiat Aksel. Îl ajută foarte mult. Au fost mulți vizitatori care au venit şi l-au mângâiat şi se vede, că se încarcă. Efectiv de încarcă pozitiv.”

Acum, Alexandra speră într-o minune şi nu vede alt loc pentru Aksel, decât printre copii.

Alexandra Stăncescu, terapeut: „Cu siguranţă se va întoarce, pentru că asta iubeşte să facă. Suferă când nu face asta şi îl ajută. Copiii îl ţin alert, să se joace.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri