Călătorie cu avionul, la preț de tren pe ruta Iași-București

Data publicării:
sosiri captura avion

Companiile aeriene sunt tot mai interesate de capitala Moldovei după modernizarea aeroportului din Iași. Primele zboruri low-cost către Capitală vor fi în octombrie, dar biletele au fost deja scoase la vânzare.

„De la 19,9 euro pe sens, Iași-București, respectiv 29,9 euro de la București la Iași. Mult mai mici decât ceea ce avem de exemplu pentru luna septembrie unde avem bilete și de 150 de euro pe sens. Cred că o să crească numărul de călători, este mai simplu pentru pasageri și mai ieftin, desigur”, spune Florin Bărhălescu, managerul unei agenții de turism.

Prețul unui bilet de tren până în capitală, clasa întâi, dus întors este de 300 de lei. Un bilet de avion pe aceeași rută, cumpărat anticipat, cu toate taxele, costă în medie 350 de lei.

Constantin Axinia, director CFR Călători CFR, spune că pentru compania feroviară „încă nu reprezintă o mare, mare amenințare, pentru că noi avem niște tarife care pot fi adaptate în funcție de tren și în funcție de zilele săptămânii.”

Preţul este aproape acelaşi, timpul călătoriei este diferit. O cursă Iaşi-Bucureşti durează șapte ore cu trenul şi doar 50 de minute cu avionul.

Pentru a-şi menține tarifele și pentru a acoperi cererea, companiile aeriene low-cost introduc aeronave cu o capacitate mare, de tip Boeing 737, de până la 160 de locuri.

În mod special la începutul sezoanelor de aviație - octombrie și aprilie se întâmplă astfel de promoții, din partea tuturor companiilor aeriene”, a declarat Marius Bodea, directorul Aeroportului Iași.

În acest moment, sunt patru curse, tur-retur, Iaşi-București, iar din octombrie vor mai fi introduse alte două.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri