Călin Popescu Tăriceanu: „Abuzul în serviciu s-a constituit într-o metodă abuzivă de apreciere și anchetare”

Data publicării:
tariceanu ALDE Facebook

„În ultima perioadă, abuzul în serviciu s-a constituit într-o metodă abuzivă de apreciere și anchetare a multor oameni care sunt acum limbați pe la procuratură, prin instanțe, și mereu definițiile laxe lasă loc la interpretări și când ele sunt făcute nu cu bune intenții putem fi confruntați cu multe abuzuri și excese”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Cred că rolul Curții Constituționale în acest moment e extrem de important, dar sigur nu înseamnă că Parlamentul trebuie să se derobeze de la responsabilitatea pe care o are de a face legi bune, clare”, a adăugat el.

Afirmațiile președintelui Senatului vin în condițiile în care CCR dezbate mai multe excepții de neconstituționalitate în ceea ce privește abuzul în serviciu, motivând că legislația este neclară.

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, spunea că aproape jumătate din cazurile instrumentate de DNA în acest moment vizează infracțiuni de abuz în serviciu și că prejudiciile se ridică la 620 de milioane de lei doar în dosarele instrumentate anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri