Capitala zăpezii | Șase firme de deszăpezire, amendate

Data publicării:
capitala2

Reporter: A îngheţat macazul?
Lucrător RATB: Da, a îngheţat azi-noapte şi ne chinuim să-l deblocăm. Au trecut maşinile şi au îndesat zăpada.
Femeie: Sunt ăştia de la ADP care scot zăpada. Toată zăpada o scot pe linia de tramvai. Cum să circule transportul în comun?

Pasagerii au aşteptat minute lungi în tramvaie blocate pe Şoseaua Colentina. Noroc că ninsoarea a venit la sfârşit de săptămână şi nu erau mulţi călători.

În rest, Bucureştiul a fost acoperit de zăpadă chiar dacă primăriile s-au lăudat că scot la lucru 350 de utilaje. Nu se mai vedea nicio diferenţă între troutuare şi străzi. Pietonii au fost nevoiţi să meargă pe carosabil, pe urmele lăsate de maşini.

Bărbat: Ce să facem... Sectorul 2, asta e România.
Reporter: De ce nu mergi pe trotuar?
Bărbat: Urcaţi voi pe acolo!
Reporter: Pe trotuar nu merge?
Bărbat: Nu prea, am şi papucii grei, că-s de iarnă, şi nu e deszăpezit. Pe trotuar trebuie să facă proprietarii, dacă nu au făcut, asta e. Pe stradă... cum se vede.

Cu greu se poate circula cu maşina sau pe jos, pentru că nu a trecut niciun utilaj de la deszăpezire, dar adevăratul pericol este reprezentat de copaci care stau să cadă. Unul s-a prăbuşit pe gardul unei case, iar acest lucru s-a întâmplat doar în urmă cu câteva ore.

Primarul interimar a verificat azi-noapte cum stau lucrurile şi nu a fost pe deplin mulţumit.

Nemulțumit de Sectorul 4 unde s-a început foarte târziu cu antiderapant pe artere, străzile sunt patinoare”, spune Răzvan Sava, primar interimar București.

Reprezentanţii Sectorului 4, însă, susţin că şi-au făcut treaba ca la carte.Întreg colectivul primăriei Sectorului 4 împreună cu operatorul de salubritate au muncit fără întrerupere începând cu ora 18:00 ieri. Mi se pare ilogic şi tendenţios modul în care dânsul a găsit să aprecieze activitatea noastră. După cum vedeţi, inclusiv la această oră, carosabilul este negru”, a declarat Daniel Băluţă, primarul interimar al Sectorului 4.

Oricum ar fi, unii bucureşteni şi-au luat obligaţiile în serios şi au început să cureţe zăpada din faţa locuinţelor lor.

Abia după prânz firmele de deszăpezire au primit ordin să intre şi pe străzile laterale. Până atunci au avut prioritate marile artere.

La ora 15:00 Bucureștiul nu arată foarte bine, având în vedere că în urmă cu o zi toți reprezentanții firmelor de deszăpezire au dat asigurări că vor fi pregătite și vor interveni. Nu putem spune nici că nu au intervenit, pentru că acum sunt aproximativ 400 de utilaje pe străzile din capitală, doar că vremea a fost cu adevărat neprietenoasă, ninge puternic și la această oră, iar reprezentanții firmelor de deszăpezire spuneau că prioritatea numărul unu este să elibereze arterele principale. Sunt și foarte mulți polițiști de la rutieră care sunt prezenți în trafic pentru a interveni acolo unde este nevoie.

Oamenii legii spun că s-au dat și amenzi. Șase firme de deszăpezire au fost amendate cu câte 2.205 lei pentru că nu și-au făcut treaba, iar reproșuri vor fi și diseară la ora 21:00 când va avea loc o nouă ședință a comendamentului de iarnă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri