Sari la conținut

Carne de vită vândută la negru 

Cu această dubă au fost transporatate zeci de kilograme de carne de vită, cumpărate de un cetăţean arab care urma să pregătească o masă festivă pentru circa 200 de invitaţi. Inspectorii DSV Cluj au descoperit marfa într-un congelator, pe care l-au sigilat.

„De cât timp comercializaţi carne fără să aveţi actele pe ea? Nu am comercializat, am cumpărat doar un viţel.”

Inspectorii DSV susţin că pentru a nu atrage atenţia autorităţilor, marfa se vindea doar în anumite cercuri.

Animalele erau sacrificate în mai multe puncte din Cluj, printre care o şură dintr-o gospodărie din localitatea Sânnicoară. Acolo autorităţile au descoperit o instalaţie improvizată.

„ - Aia este exact instalaţia de la tractor.

- E multifuncţională? Merge şi la vită?

- Aia nu merge numai la motor la tractor.”

***

„Aţi tăiat vaci fără a avea documentele necesare? Ştiţi ce? Vă poftesc afară, vă rog frumos!”

Ioan Oleleu, director DSVSA Cluj: „Cel puţin după primele investigaţii cred că vorbim de o reţea bine pusă la punct . Carnea ajungea în diverse locuri, era destinată consumului public.”

Autorităţile sanitar-veterinare şi poliţiştii continuă cercetările. Acum vor să afle şi punctele în care a ajuns carnea fără aviz sanitar-veterinar.

Citiți și:

Carne condimentată cu praf