Cartierul chinezesc de la Craiova este în impas

Data publicării:
cartier chinezesc

Pe şantierul cartierului chinezesc de la Craiova, unde ar trebui să se ridice 1.800 de apartamente, astăzi lucrau doar câţiva muncitori. Autorităţile locale care au pus la dispoziţie terenul de la marginea oraşului sunt cu atât mai supărate cu cât au aflat despre probleme de la alţii.

„De la constructori s-a aflat acest lucru, că sunt ceva probleme şi din informaţiile pe care le-am cules în ultimele zile, constructorii craioveni, firmele, sunt și la ora asta pe șantier. Asigură ei aprovizionarea cu materiale”, declară Mihai Genoiu, viceprimarul Craiovei.

Pentru a obţine finanţarea de la Banca de Dezvoltare din China, compania are nevoie de un audit al lucrărilor din România.

Corneliu Stănescu, consilier al companiei chineze, spune că „în România, o firmă de avocatură a trebuit să facă un contract de due diligence cu o companie de avocatură din China, au verificat actele firmei din România. La sfârşitul acestei evaluări au făcut o raportare negativă.”

În urma raportului negativ făcut de cele două firme de avocatură din România şi China, Banca de Dezvoltare nu a mai acordat finanţarea de zece milioane de euro. Acum trebuie făcut un nou raport. 1.700 de localnici din Craiova aşteaptă cu emoţii rezultatul. Au depus dosarele pentru apartamente în viitorul cartier chinezesc, a cărui piatră de temelie a fost pusă în aprilie de premierul Victor Ponta şi de ambasadorul Chinei în România.

„Am optat pentru un apartament de două camere cu suprafața de 70 de metri pătrați. Am înțeles că acum ar fi ceva probleme, dar sperăm să se rezolve în cel mai scurt timp și construcția să fie terminată la termenul decis de dânşii”, spune Dragoș Pârvuleasa, client al dezvoltatorului imobiliar chinez.

Proiectul de peste 35 de milioane de euro ar trebui să fie gata în 2017.

După ce toate blocurile sunt ridicate până la primul etaj, cei care au aplicat pentru o locuință aici trebuie să achite un avans. Conform graficului de lucrări, acest lucru ar trebui să se întâmple începând cu luna septembrie.

Compania nu a stabilit încă ce avans trebuie să dea oamenii. Cert este, însă, că preţul apartamentelor porneşte de la 19 mii de euro şi ajunge la 54 de mii de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri