Cartierul unde oamenii trăiesc printre gunoaie

Data publicării:
gunoaie sacele

La doar zece minute de Braşov, în cartierul Gârcini, din Săcele, uliţele sunt pline de noroi, peturi, ambalaje şi cartoane.

„Poate pare greu de crezut dar nu, nu suntem pe o groapă de gunoi ci într-un cartier din municipiul Săcele unde munţii întregi de deşeuri zac chiar lângă casele oamenilor. Nici nu este greu de imaginat de unde vin toate aceste aceste gunoaie de vreme ce, iată, se vede foarte clar cum au fost aruncate direct peste gardurile curţilor”, relatează Sorina Secelean, reporter Digi24.

Aceste două femei aruncă o saltea în râu. Oamenii spun că fac asta pentru că nu îşi permit să plătească taxa pentru colectarea gunoiului, în valoare de 6,31 de lei, pe lună.

„Nu avem bani, nu avem condiţii”, spune o femeie.

Paradoxal, oamenii care trăiesc în acest cartier se plâng de condiţii.

„Nu putem să lăsăm geamuri deschise că vin infecţiile şi muştele că vine vara, nu putem să trimitem un copil la şcoală, la cumpărături, că îi muşcă câinii”, adaugă un localnic.

Primăria a pus în trei locuri, din cartier, containere, însă oamenii le evită.

Sunt lăsate goale şi gunoiul se depozitează lângă containere”, spune Géczi Gellért, viceprimarul municipiului Săcele

„Adunăm şi ridicăm gunoaiele în limita posibilităţilor tehnice, unde pot să intre maşini şi utilaje de încărcat”, spune Anca Baciu, administratorul firmei de salubritate din oraş.

Firma de salubritate a încheiat în 2014 un contract de concesiune pe cinci ani cu Primăria oraşului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri