Căruțele provoacă blocaje și accidente. Victor Ponta: „Am văzut coadă de tiruri după căruțe”

Data publicării:
carute

„Două căruțe am văzut pe drum. Nu mi-a venit să cred. Am văzut coadă de tiruri după căruțe. E legal sau e ilegal?”, a întrebat premierul Victor Ponta. „Nu este legal să circule pe centură. Trebuie pe drumuri laterale, dar în situația în care nu avem drumuri laterale...”, a răspuns un oficial.

Blochează traficul, provoacă accidente, dar nimeni nu îi împiedică pe căruţaşi să-şi facă treburile zilnice. Pe Drumul Ruropean 85, aproape de Buzău, în doar 30 de minute, două căruţe au traversat drumul. Prima, plină ochi cu baloţi de paie dorea să treacă pe cealaltă parte a șoselei.

„Nu am altă posibilitate. Deci altă șansă nu aveam ca să trecem și noi acasă. Ne câștigăm o pâine”, spune un căruțaș care știe că nu are voie pe drumurile naționale.

20 de minute mai târziu, o altă căruţă traversează acelaşi drum. Fără să se asigure, trece peste cele două benzi de circulaţie, în timp ce mai multe maşini se apropie. Şoferii sunt nevoiţi să frâneze.

Poliţiştii spun că îi amendează de fiecare dată, însă degeaba. Oamenii refuză să le plătească şi se întorc pe şosele.

„Pe raza județului Buzău s-au produs 16 accidente rutiere în care au fost implicate vehicule cu tracțiune animală. Din aceste 16 accidente, o persoană a decedat și trei au fost rănite grav și 12 rănite ușor”, informează Remus Nicula, inspector principal al Poliției Rutiere Buzău.

Poliţiştii au dat anul acesta peste 10.000 de amenzi proprietarilor de căruţe care circulau pe drumurile publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri