Cât costă deszăpezirea din această iarnă

Data publicării:
deszapezire

O parte dintre firmele care au câştigat contracte de deszăpezire în cele zece judeţe care s-au aflat sub cod galben au ca activitate de bază transportul de mărfuri sau serviciile de curăţenie. E cazul firmei SC Clean Prest Activ SRL, despre care presa a scris că are legături cu PSD şi care deszăpezeşte pentru 1,24 milioane de lei drumurile din Olt.

Avem şi noi câteva utilaje. Nu foarte multe, în mare parte sunt ale firmei. Sunt basculante noi, destul de bine echipate, faţă de ce am avut până acum”, spune Adrian Motorga, reprezentant SDN Slatina.

În Vâlcea, pentru aproape 292 de kilometri de drum, nu există contract de deszăpezire, aşa că au fost aduse utilaje din judeţele învecinate.

Toate secţiile din regională au dat un număr de șase, șapte utilaje pentru a putea face faţă şi colegii de acolo”, spune Cornel Folescu, reprezentant SDN Turnu Severin.

Drept urmare, pe drumurile din Mehedinţi s-a intervenit cu doar 29 de utilaje.

Am avut ceva probleme cu utilajele. Au picat câteva răspânditoare, sărăriţele alea care împrăştie material antiderapant, dar le-am rezolvat”, mai spune Cornel Folescu.

Ca să nu aibă parte de surprize în perioada următoare, ministrul Transporturilor, Dan Costescu a cerut rapoarte privind intervenţiile de deszăpezire de două ori pe zi, mai ales că va ninge şi în zilele următoare. Compania de Drumuri spune că are în acest moment, în stocuri, material antiderapant pentru două luni. 

Deszăpezirea ne va costa în această iarnă aproximativ 224 de milioane de lei, estimează şefii de la Drumuri, echivalentul a aproape 50 de milioane de euro. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri