Cât costă masa de Paște

Data publicării:
masa de paste

O masă tradiţională de Paşte, care conţine borş de miel, drob, aperitive, friptură de miel, ouă vopsite, sarmale, pască, cozonac, băuturi alcoolice şi răcoritoare costă în jur de 400 de lei, dacă ingredientele necesare sunt cumpărate şi gătite în casă.

Astfel, carnea de miel poate fi cumpărată din pieţe cu sume cuprinse între 21 şi 26 de lei pe kilogram, ca şi anul trecut. În acelaşi timp, o pungă de un kilogram cu organe şi prapur pentru drob costă între 21 şi 25 de lei.

În schimb, kilogramul de drob gata preparat şi ambalat în caserole porneşte de 16 lei şi poate ajunge şi până la 75 de lei. Astfel, cel mai scump drob este comercializat de producătorii care vând produse tradiţionale. Un kilogram de drob din pui costă 65 de lei, iar cel din curcan 75 de lei.

Pentru aperitiv, 100 de grame de muşchi file costă 3,12 lei, aceeaşi cantitate de şuncă de porc costă aproximativ 3 lei, 100 de grame de telemea de vacă poate fi cumpărată cu 2,15 lei, caşcavalul cu 2,49 lei 100 de grame, iar un baton de salam de Sibiu costă între 32 şi 37 de lei.

De asemenea, un kilogram de roşii costă în jur de 7 lei, castraveţii - între doi şi patru lei bucata, iar legătura de ceapă verde poate fi achiziţionată cu un leu.

Un carton cu zece ouă costă 7 lei, iar vopseaua între 1,7 şi 4 lei un plic. De asemenea, din magazine pot fi achiziţionate ouă gata vopsite, preţul fiind de 7 lei pentru 8 bucăţi.

Pentru cei care în loc de friptură de miel preferă peşte, un kilogram de medalion de somon costă 39,99 lei, iar dorada - 30,99 lei kilogramul.

De asemenea, dacă în meniul de Paşte se doreşte şi o friptură de porc, o caserolă cu patru cotlete costă între 7,5 lei şi 12 lei, iar kilogramul de pulpă de porc între 20 şi 25 de lei. Dacă se optează pentru friptură de pui, un kilogram de piept dezosat este aproximativ 22 de lei, iar pulpele de pui pot fi cumpărate şi cu 15 lei kilogramul.

De pe masa de Paşte nu pot lipsi pasca şi cozonacul. Astfel, cozonacul poate fi achiţionat cu preţuri cuprinse între 4 lei şi 40 de lei, iar pasca între 10 şi 25 de lei.

Cei care nu au timp sau nu ştiu să gătească produsele specifice mesei de Paşte, pot apela la firmele de catering, mâncarea putând fi comandată şi online, însă diferenţa de preţ va fi considerabilă. Un astfel de site oferă trei variante de meniu pentru masa de Paşte, cu preţuri cuprinse între 634 de lei şi 914 lei, fără a fi incluse şi băuturile alcoolice sau cele răcoritoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri