Cât de pregătită e România pentru un cutremur major? Răspunsul premierului

Data actualizării: Data publicării:
sorin grindeanu govro

Premierul Sorin Grindeanu spune că ”sunt foarte multe de făcut” la capitolul sistem de alertare şi intervenţie în cazul unui cutremur major, dar a precizat că într-o situaţie de urgenţă contează foarte mult şi spiritul civic.

sorin grindeanu govro

Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, la Buzău, unde se află într-o vizită de lucru, că anul acesta în buget a fost prevăzută suma de 25 de milioane de lei pentru dotarea instituţiilor care intervin în situaţii de urgenţă, dar că acest fapt trebuie ”dublat şi de o campanie de informare extrem de profesionistă”.

”Sunt foarte multe de făcut din acest punct de vedere. Am prevăzut în bugetul de anul acesta, ar fi de fapt o continuare a ce s-a întâmplat şi anul trecut, poate e o sumă nu pare mare pe toate aceste componente, de 25 de milioane de lei. Sunt lucruri de început care trebuie dublate de ce s-a început de fapt în urmă cu câteva săptămâni, şi anume, inclusiv o campanie de informare extrem de profesionistă. Statul şi structurile de urgenţă nu tot timpul ajută sau ajung să rezolve toate problemele. Contează foarte mult şi spiritul civic pe care trebuie să-l trezim la fiecare cetăţean pentru că în situaţii de urgenţă e nevoie şi de acest lucru”, a spus Grindeanu.

Întrebat de jurnalişti dacă Guvernul şi România sunt pregătite să facă faţă unui cutremur major, premierul a răspuns: ”E o întrebare la care cred că ştim cu toţii răspunsul”.

Sâmbătă, la ora 21.22, se împlinesc exact 40 de ani de la cutremurul din 1977, în care au murit peste 1.500 de oameni, dintre care peste 1.400 numai în Bucureşti, iar alţi aproximativ 11.300 au fost răniţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri