Cât mai durează canicula

Data publicării:
canicula - GettyImages-81502754
Foto: Guliver/Getty Images

©FOTO: Gulliver/GettyImages

După orele prânzului vor fi în jur de 35 de grade Celsius mai ales în sud.

Astăzi disconfortul termic va fi accentuat îndeosebi la câmpie, iar canicula va persista în sud, în sud-est şi doar izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării. Norii se vor înmulţi după orele amiezii când din loc în loc, mai ales în zonele înalte de relief, precum şi în centru şi în nord-est vor fi averse, posibil torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de vânt ce pot lua aspect de vijelie. Şi în Bucureşti vremea va râmâne caniculară, cu o maximă termică în jur de 35 de grade.

Traversăm o perioadă cu temperaturi mari şi o atmosferă sufocantă. Până mâine avem în vigoare chiar şi un cod galben în acest sens. În cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, local în Oltenia, Moldova şi izolat în rest, maximele vor fi în jur de 35 de grade. Nopţile vor fi tropicale, cu minime care nu vor coborî sub 20 de grade. În plus disconfortul termic va fi accentuat.

Cu toate acestea nu scăpăm de averse, dar vor fi destul de restrânse ca arie. Ele vor apărea în condiţiile în care presiunea atmosferică va scădea, iar în zona României va persista aerul tropical, uimed, cald şi instabil.

Prin urmare urmează zile cu vreme schimbătoare, dar călduroasă.

Valori termice de 35 de grade se vor atinge pe spaţii tot mai mici, dar sub 30 de grade vor fi posibile doar în nordul Moldovei, prin depresiuni şi pe litoral. Nu scăpăm nici de ploile de vară. Acestea vor apărea vineri, la deal, la munte şi pe arii restrânse în rest, iar în weekend, revin izolat în zona montană, dar şi prin vest şi sud-vest.

Citiți și:

Meteorologii spun că trăim un fenomen rar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri