Cătălin Predoiu: Relaxarea fiscală în mâinile Guvernului Ponta este un instrument periculos 

Data publicării:
catalin predoiu 1

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu 

"Dezbaterea nu este, de fapt, despre corectitudinea sau incorectitudinea unei politici de relaxare fiscală. O astfel de politică este proprie partidelor de centru-dreapta. Nu despre o contradicție între doctrina PNL și poziția sa politică față de Guvernul Ponta este vorba. Este vorba de faptul că o astfel de politică de relaxare fiscală trebuie pregătită pentru a avea succes. Este vorba de faptul că Guvernul Ponta nu a pregătit implementarea unei politici de relaxare fiscală. A trece de către Guvernul Ponta, acum, la o relaxare fiscală, fără să-și fi făcut temele în prealabil, ar însemna să compromită astfel de măsuri care s-ar întoarce împotriva economiei", a susținut Predoiu într-o conferință de presă.

El a precizat că, pentru astfel de măsuri, Guvernul Ponta trebuia să ducă la capăt reformele structurale, în principal cele legate de managementul profesionist în companiile de stat, să îmbunătățească colectarea taxelor și impozitelor și să combată evaziunea fiscală.

"Ceea ce noi spunem, și vom continua să spunem, este că avem de-a face cu o poziție demagogică din partea premierului. Dânsul știe foarte bine că nu poate aplica acum o relaxare fiscală pentru că nu și-a creat reformele care să-i aducă veniturile de compensare în primă fază a neîncasărilor la buget. Relaxarea fiscală în mâinile Guvernului Ponta este un instrument periculos care ar provoca pagube tocmai celor cărora i se adresează", a mai declarat Predoiu.

"Poziția Guvernului Ponta este una de dezinformare și de intoxicare a spațiului public cu o falsă problemă. Nu există o intenție reală de a proceda la o astfel de măsură pentru că nu s-au creat premisele structurale pentru a se trece la o astfel de măsură curajoasă", a mai afirmat prim-vicepreședintele PNL.

Totodată, el a anunțat că sâmbătă va fi prezentată prima formă a programului de guvernare pregătit de PNL, iar ceea ce vor propune liberalii este "sustenabil și bazat pe realitățile economice".

Predoiu a fost întrebat dacă programul de guvernare pregătit de PNL vizează, în privința relaxării fiscale, măsuri mai ambițioase sau mai prudente. "Programul de guvernare al PNL vizează măsuri care se pot realiza. Ceea ce prezintă Ponta, în mâinile domnului Ponta este irealizabil", a răspuns liderul PNL.

De asemenea, el a precizat că "datele principale" ale programului de guvernare PNL vor fi prezentate sâmbătă, când va intra în discuția conducerii PNL. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri