Caz şocant la un liceu din Brăila. Un băiat a încercat să se sinucidă în clasă

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta bun

Caz tulburător la un liceu din Brăila, unde un elev de clasa a noua a încercat să se sinucidă în clasă, de faţă cu toţi colegii săi. Elevul este în afara oricărui pericol, dar a fost internat într-un spital de psihiatrie. Nu este prima dată cînd băiatul de 14 ani se automutilează, iar profesorii cred că de vină ar fi traumele din şcoala generală.

Băiatul stătea aparent liniştit în bancă şi aştepta să înceapă ora de geografie, ca toţi ceilalţi colegi ai săi. Nimic nu prevestea gestul său şocant. Asta până când o fată a văzut cum ţâşneşte sângele din braţul adolescentului. A strigat după ajutor, iar primul care a ajuns acolo a fost paznicul şcolii.

„Ţâşnea, i-am pus garoul şi nu puteam să... Am chemat Salvarea, am aşteptat Salvarea în stradă!”.

În câteva minute, la şcoală au ajuns Salvarea şi Poliţia.

Alina Neacşu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Brăila: „S-a prezentat în sectorul de Urgenţe al Spitalului Brăila un pacient în vârstă de 14 ani pentru o plagă tăiată antebraţ prin autoagresiune”.

Din fericire, tânărul a scăpat cu viaţă. Medicii au descoperit însă pe trupul său semnele altor tentave de sinucidere. De altfel şi diriginta tânărului confirmă faptul că băiatul avea probleme si a fost la mai multe şedinţe de consiliere psihologică.

Simona Muşat, diriginta elevului: „L-am văzut puţin mai sensibil. Săptămâna trecută l-am intrebat ce e cu el, era puţin afectat Mi-a spus că vine cu o traumă sufletească de la şcoala unde a învăţat, unde s-a transferat (...) de la o clasă la alta. (...) Copilul mi-a spus că nu a fost acceptat de colegi”.

Situaţiile în care elevii sunt marginalizaţi de colegi sunt tot mai dese, spun psihologii.

Cristina Fulop, psiholog: „Poţi să schimbi filtrele prin care percepi realitatea, poţi să faci în aşa fel încât să conteze mai puţin pentru tine ceva ce un altul face sau poţi să te retragi din grupul acela parţial sau definitiv”.

Dovezile arată că băiatul venise pregătit de-acasă cu gândul negru. În plus, în ultima vreme dădea tot mai des semne că ceva e în neregulă.

Narcisa Leiciu, director al Colegiului Economic: „Mai avea gesturi nelalocul lor, că dădea un pumn în bancă, că se izbea cu piciorul în bancă, deci nu ceva că ar fi făcut ceva ieşit din comun în clasă”..

Elevul este internat acum la Psihiatrie. Totodată, Direcţia pentru Protecţia Copilului a început propria anchetă.

Doiniţa Cimpoaie, reprezentant al Protecţiei Copilului: „Ne-am autosesizat de îndată. Un psiholog a luat legătura cu conducerea unităţii de învăţământ pentru a solicita informaţii referitoare la copil, la familie”.

Poliţia a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală, iar părinţii şi conducerea şcolii vor fi chemaţi la audieri. Anchetatorii vor să afle ce l-a determinat să recurgă la acest gest extrem.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri