Cazul Marko Attila. MAE îi răspunde vicepremierului Ungariei: Infracțiunea se pedepsește indiferent de etnie

Data publicării:
bogdan aurescu

Noul ministru de externe, Bogdan Aurescu, la preluarea mandatului FOTO: mae.ro

Purtătorul de cuvânt al MAE de la București a transmis, joi, presei o declarație de presă referitoare la declaraţiile lui Zsolt Semjen: 

„ Apreciem ca fiind cel puţin nepotrivit şi neadecvat gestul unui înalt oficial politic ungar de a se pronunţa asupra unei decizii definitive judecătoreşti a unei instanţe române. Infracţiunea de abuz în serviciu se pedepseşte, conform legii penale române, indiferent de apartenenţa politică sau originea etnică a celui în cauză. Independenţa justiţiei este un principiu fundamental al oricărui stat european de drept, iar deciziile justiţiei trebuie respectate fără excepţie, de către toţi.

Mai mult decât atât, nu pot fi făcute conexiuni între acest dosar penal şi procesul de retrocedare a unor bunuri imobile aparţinând minorităţilor naţionale, în care statul român a soluţionat în număr semnificativ cererile depuse”, punctează MAE.

Noul ministru de externe, Bogdan Aurescu, a făcut parte din comisia interguvernamentală mixtă româno-ungară pentru protecția minorităților.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri