Cazul poliţistului decedat | Demisia în locul tăcerii

Data publicării:
oprea ponta inquamphotos 24.10

Adrian Moraru, director Institutul pentru Politici Publice spune: "Nu consimte nu numai să nu-şi dea demisia. Nu numai din funcţia de vicepremier ci şi de cea de parlamentar."

Vicepremierul Gabriel Oprea ar putea fi anchetat şi de o comisie parlamentară special înfiinţată pentru cazul morţii poliţistului care conducea coloana lui oficială marţi seara.

Ovidiu Raeţchi, deputat PNL: "Dacă în următoarele ore domnul Oprea continuă să evite subiectul şi dacă în următoarele ore lucrurile nu se clarifică din punct de vedere al anchetei, care să ne lămurească ce făcea poliţistul acolo cu adevărat, pe cine proteja, pentru ce proteja şi ce s-a întâmplat de fapt, voi propune colegilor mei din PNL să facem această solicitare către comisiile de apărare, să-l audiem pe domnul Oprea."

"Să se verifice pentru fiecare zi în parte şi pentru fiecare locaţie la care a fost , dacă există o justificare, care este scopul. Dacă acestea era pentru interese private sau pentru alte interese"  spune Adrian Moraru.  Directorul Institutului pentru Politici Publice işi pune întrebări legate şi de perioada în care Gabriel Oprea era Ministrul Apărării : "Făcea naveta zilnic de undeva din apropierea Bucureştiului pe platforma de lângă Ministerul Apărării şi că era dus şi adus în fiecare zi cu elicopterul." 

Demisia vicepremierului este cerută de mai mulţi politicieni din Opoziţie. Prim-vicepreşedintele liberal Cătălin Predoiu crede că  "Nu mai există decât calea demisiei pentru a salva credibilitatea Ministerului de Interne, a Poliţiei Române şi pentru a onora soldatul căzut pe care l-a lasat în urmă. Îi solicit ministrului de Interne să demisioneze din funcţie!"

Eugen Tomac, preşedintele executiv al Mişcării Populare Mă întreb dacă sintagma aceasta folosită la nesfârşit "interes naţional şi onoare" mai este de actualitate astăzi pentru partidul numit UNPR. Unde eşti, domnule Oprea? Onoarea unde îţi este? Prezintă-ţi demisia urgent!

În timp ce demnitarul vizat nu a scos o vorbă despre acest incident, subalternul lui pe linie de partid pare deranjat de încercările reporterilor de a afla ce s-a întâmplat marţi seara. Vicepreşedintele UNPR Eugen Nicolicea nici nu a încercat să ascundă faptul că vrea să încheie cât mai repede subiectul.

Reporter: Aţi vorbit cu domnul vicepremier şi...

Eugen Nicolicea: N-am vorbit. Altceva?

Reporter: Ştiaţi că era într-o coloană oficială. De unde venea şi unde se îndrepta?

Eugen Nicolicea: Acest lucru este evident, că era într-o coloană oficială. Venea de la o instituţie din domeniul siguranţei naţionale şi se îndrepta spre Minister. Altceva?

Reporter: Acolo condiţiile meteo, din ce am aflat de la Poliţie, nu permiteau folosirea unui antemergător. Era frig afară? Ploua? Mă auziţi, domnule ministru?

Eugen Nicolicea: Da, ai făcut o afirmaţie. Pune întrebarea...

Şeful din Guvern al lui Gabriel Oprea, Victor Ponta, nu a fost nici el mai deschis, având un dialog halucinant cu jurnaliştii:

Reporter : legat de cazul politistului mort..

Victor Ponta: Îmi pare rău, am precizat de la început şi ştiu că .. Îmi cer mii de scuze, ştiu că dumneavostră nu respectaţi niciodată regulile

Reporter : Ba da.. Dacă sau nu..

Victor Ponta : Înţeleg că dumneavostră vorbiţi pentru şefi..

Reporter : Avea voie să folosească poliţia? 

Victor Ponta :Am impresia că vorbesc în chineză...

Citiţi şi: 

Dezvăluiri în cazul Gabriel Oprea. Autoritățile tac, oamenii vorbesc 
Polițist mort în coloana oficială | O tragedie, multe întrebări și niciun răspuns
Mărturii șocante despre accidentul polițistului din coloana lui Gabriel Oprea
Președintele așteaptă clarificări în cazul polițistului mort  
C.T. Popescu: „Și polițistul a zis: Hop! Oprea! Ia să mă duc eu să-i fac puțină escortă!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri