CCR a respins contestația PDL privind Guvernul Ponta 3

Data publicării:
zegrean resize-Mediafax Foto-Andreea Alexandru-1

Actualizare 13.24. Guvernul Ponta 3 este constituțional, a decis Curtea Constituțională a României. Judecătorii CCR au respins contestația PDL privind schimbarea guvernului.

__________________

Guvernul Ponta 3 este constituțional, a decis Curtea Constituțională a României. Judecătorii CCR au respins contestația PDL privind schimbarea guvernului.

Democrat-liberalii spun că programul de guvernare a fost modificat şi ar trebui prezentat Parlamentului pentru ca Executivul să funcţioneze legal. Este prima dată când judecătorii Curţii au de judecat o astfel de sesizare.

Între timp, însă, Guvernul a depus jurământul la Palatul Cotroceni și au transmis Parlamentului noul program politic, pe care își va asuma răspunderea cel mai probabil marți.

Întrebat dacă mai are obiect sesizarea, din moment ce conflictul politic s-a aplanat, președintele CCR Augustin Zegrean a spuns: „În procedura CCR nu există refuzare la judecată, aici nu vine omul că vrea să vină, în procesele civile poți să renunți oricând la judecată, dar aici trebuie să dăm o soluţie”.

De aceeași părere este și judecătorul constituțional Zoltan Puskas.

„A ajuns la noi, noi trebuie să discutăm, trebuie să aducem o decizie. Nici la noi, nici în altă ţară nu am sesizat o asemnea problemă, deci după cunoştinţele mele nu există aşa ceva”, a spus el.

Suntem sesizați, am stabilit termen astăzi, vom soluționa și vom da o decizie după ce dezbatem sesizarea depusă,” a spus și judecătorul CCR Toni Greblă înainte de ședința Curții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri