Ce avere are fostul şef de la Apele Române

Data publicării:
vasile pintilie apele romane-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu-1

Bilanţul carierei lui Vasile Pintilie este nefast: de două ori la conducerea "Apelor Române", de tot atâtea ori acuzat de administrare defectuoasă. 

„Erau diverse reclamaţii, în primul şi în primul rând de management. Şi discuţii referitoare la modul de direcţionare a banilor proveniţi de la Apele Române către lucrări cu rol de apărare împotriva inundaţiilor”, a declarat Lucia Varga, - fost ministru delegat pentru Ape şi Păduri. 

Fostul său superior, Lucia Varga, nu crede în demisia de onoare a fostului director. 

Probabil, motivul real este prostul management la Apele Române”, a spus Lucia Varga. 

Înainte de a fi specialistul tuturor apelor din România, Vasile Pintilie a condus Apele Române Vrancea, fieful lui Marian Oprişan. 

„Am colaborat foarte bine cu Vasile Pintilie, este un profesionist în materie de ape”, a spus Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea

Marian Oprişan îl taxează însă acum pe directorul demisionar: “Este inadmisibil să pleci în concediu într-o astfel de perioadă. Aici a greşit domnul Pintilie? Da, aici a greşit domnul Pintilie, foarte rău”. 

Relaţiile cu Vrancea rămân, indiferent de demisie. Conform declaraţiei sale de avere, Vasile Pintilie primeşte lunar 5.000 de lei ca director executiv al asociaţiei care gestionează fonduri europene. Asociaţia se află, coincidenţă, sub patronajul consiliului judeţean. Tot În Vrancea, Vasile Pintilie deţine două case şI mai multe terenuri. 

Nu sunt singurele proprietăţi ale fostului şef de la Apele Române. Conform declaraţiei de avere el mai deţine terenuri în oraşul Focşani şi comuna Boloteşti din Vrancea. Tot pe numele său apar alte două locuinţe în Focşani.

Apele i-au adus venituri substanţiale. Vasile Pintilie încasa lunar peste 15 mii de lei ca director general al Apelor Române. Alţi 2.500 de lei, doar pentru prezenţa sa lunară, îi intrau în cont ca membru în comitetul de direcţie al Institutului Naţional de Hidrologie. Fostul şef al Apelor Române lucra şi în particular ca expert şi director de şantier. Din aceste activităţi strângea însă numai 650 de lei lunar. Veniturile familiei sunt rotunjite de soţia sa. Fost magistrat, aceasta încasează lunar o pensie de aproape 8.700 de lei. 

Vasile Pintilie a avut grijă să pună şi bani deoparte. El are în conturi aproape 400.000 de lei şi 4 mii de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri