Ce fac deputaţii de 1 Decembrie, atunci când nu au activitate în Parlament

Data publicării:
paleologu-resized-bun-mfax

 

"Predau Homer", a explicat deputatul Teodor Paleologu, întrebat cum va sărbători Ziua Naţională a României, el fiind şi profesor la o universitate.

Cei mai mulţi dintre parlamentari spun că vor participa de Ziua Naţională a României la festivităţile din ţară, vor depune coroane de flori şi vor asista la parada militară.

"Voi fi în Piaţa Unirii din Iaşi cu colegii mei din PSD la parada militară, apoi voi merge la biroul meu parlamentar unde, împreună cu colaboratorii mei, vom serba cu o felie de cozonac şi cu vin fiert Ziua naţională", a spus pentru Mediafax deputatul Anghel Stanciu (PSD).

Fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Ialomiţeanu (PDL) va sărbători în Braşov Ziua de 1 Decembrie, iar apoi ar putea merge în zona Bran să-şi viziteze mama."Voi sta în Braşov cu colegii de partid pentru sărbătorile de 1 Decembrie şi apoi s-ar putea să mă duc în zona Branului să-mi vizitez mama", a povestit Ialomiţeanu.

Ludovic Orban (PNL) a precizat că va participa la manifestările de la Alba Iulia, iar restul timpului o să-l petreacă în maşină, în drum spre casă. "Voi participa la manifestările de la Alba Iulia, iar restul timpului o să-l petrec conducînd maşina în drum spre casă", a spus Orban

Deputatul PSD Mădălin Voicu spune că 1 Decembrie este "un simbol", pe care românii îl respectă şi ar fi mai bine dacă Ziua Naţională ar fi în mai sau iunie. "Ar fi bine dacă sărbătoarea ar fi într-o lună mai accesibilă ca temperatură, ca anotimp. Cred că ar fi mai bine şi organizatoric mai facil dacă Ziuna Naţională ar fi în mai sau în iunie", a declarat Voicu pentru Mediafax.

Conducerile Camerei Deputaţilor şi Senatul au decis ca luni, de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, parlamentarii să nu aibă activitate în forul legislativ, ci în teritoriu, pentru a participa la festivităţile din ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri