Ce le doresc politicienii românilor de sărbători

Data publicării:
Klaus Iohannis receptie - presidency-3.ro 1

Preşedintele Klaus Iohannis a postat încă de marţi pe contul său de Facebook mesajul de Crăciun în care arată că gândurile sale se îndreaptă ”către toţi copiii ai căror părinţi sunt departe şi părinţii care duc dorul copiilor”, şi transmite că va face tot ce îi stă în putinţă ca ”familiile să se reunească în mandatul său”, scrie Mediafax.

”Dragii mei, Crăciunul este o sărbătoare a familiei şi a copiilor. În România se află însă cei mai mulţi copii despărţiţi de părinţi din Uniunea Europeană. Siliţi de greutăţi să părăsească ţara şi să muncească în străinătate, mulţi părinţi îşi văd copiii o dată sau de două ori pe an. Alteori, îi văd odată la câţiva ani. Singurătatea, abandonul, frica de ziua de mâine, absenţa dragostei îi transformă pe copiii rămaşi acasă în cetăţeni care cu greu vor şti să-şi găsească un drum în societate. Cum să fie generoşi şi cum să dăruiască dragoste în jurul lor când nimeni nu i-a învăţat căldura sufletească a unui cămin? (..) Gândurile mele se îndreaptă în aceste zile de sărbătoare către toţi copiii ai căror părinţi sunt departe, către toţi părinţii care duc dorul copiilor lor, către toate familiile de români din ţară şi din străinătate. Vă urez tuturor Crăciun binecuvântat, încredere în viitor şi speranţă în viaţa tuturor copiilor României!”, a scris şeful statului.

Preşedintele a oferit, în ajunul Crăciunului, unei adolescente a cărei mamă este plecată la muncă în Italia, o tabletă cu cartelă, pentru ca aceasta să ia legătura, pe Skype, cât mai des cu familia sa, şeful statului postând un filmuleţ, pe Facebook, cu vizita la această tânără. Filmul postat pe Facebook arată vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Ana-Maria, adolescenta de 14 ani a cărei mamă este plecată la muncă în Italia.

Klaus Iohannis îşi petrece Sărbătorile de Crăciun la Sibiu, unde a ajuns încă de marţi seară, când a participat la slujba din Ajun. 

Şi premierul Victor Ponta a postat în Ajunul Crăciunului un mesaj video: ”Vreau să fiţi cât mai bucuroşi alături de cei dragi, iar în 2015 să fim mult mai buni, cu toţii, în frunte cu mine, să fim mult mai buni decât în 2014”, a transmis premierul României în mesaj.

În ziua de Crăciun, Victor Ponta a postat o fotografie în care apare, lângă brad, alături de soţia sa, Daciana Sârbuşi de fiica sa, Irina, cu mesajul: ”Crăciun fericit tuturor”.

Fostul preşedinte Traian Băsescu petrece Crăciunul alături de familie la Băile Olăneşti, în judeţul Vâlcea, el postând pe Facebook două fotografii în care apare împreună cu soţia sa, cu cele două fiice şi cu nepoţii săi.

Cele două fotografii sunt însoţite de mesajul "Crăciun în familie". În prima imagine, Traian Băsescu îşi ţine în braţe cei doi nepoţi şi este alături de soţia sa. În a doua imagine, celor patru li se alătură fiicele fostului preşedinte, Elena şi Ioana Băsescu, şi soţii acestora.

Şi fiica cea mică a fostului preşedinte, Elena Băsescua postat o fotografie în care apare fiica sa, lângă brad, cu mesajul ”Crăciun Fericit!”. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a postat pe Facebook urarea:” Vă doresc să primiţi dragostea semenilor voştri, să dăruiţi la rândul vostru bucurie şi să sărbătoriţi alături de cei dragi Naşterea Pruncului Iisus! Crăciun fericit!

La rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a devenit tată, pentru a treia oară, în urmă cu câteva zile, a transmis, prin intermediul Facebook, mesajul: ”În ziua Sfintei Sărbători a Naşterii Domnului, vă doresc tuturor multă sănătate, împliniri pe toate planurile, zile senine, prosperitate, pace şi numai gânduri bune. CRĂCIUN FERICIT! 

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu a scris pe Facebook, cu ocazia Crăciunului: ”Un moment de linişte, de reapropiere de cei dragi, miros de brad şi cozonaci, iar, pe fundal, colinde. Un sentiment de speranţă, un gand bun şi multă căldură sufletească. Acesta este Crăciunul pe care îl doresc românilor”. 

Şi prim-vicepreşedintele PNL, Mihai Răzvan Ungureanu a transmis un mesaj pe Facebook. ”Crăciunul reprezintă bucuria de a fi împreună. Este acel momentul special şi îndelung aşteptat când ne strângem alături de cei dragi. Şi în aceste clipe magice, cu bucurie şi lumina în suflet, ne dorim tot ce este mai bun pentru familie. Dar, în acelaşi timp, să nu uităm să întindem o mână de ajutor celor bătrâni, celor frământaţi de greutăţi, celor singuri şi deznădăjduiţi. Pentru că Naşterea Mântuitorului ne aduce tuturor magia bunăvoinţei şi puritatea blândeţii. Zilele acestea sfinte, să fim mai buni, mai îngăduitori şi să ne lăsăm sufletele cuprinse de căldura harului divin”, a scris el.

Ungureanu a continuat: ”Vă doresc tuturor Sărbători Fericite, pline de bucurie şi împlinire. Iar sufletele să vă fie pline de speranţă şi de credinţă într-un nou început! Crăciun Fericit! 

Preşedintele PMP Elena Udrea a postat pe Facebook mesajul: Crăciun fericit tuturor românilor! Sărbătoarea Naşterii Domnului să vă aducă bucurie şi lumină în case şi în suflete! Să petreceţi aceste zile aşa cum vă doriţi, alături de oamenii cei mai dragi din vieţile voastre!”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri