Ce răspunde Crin Antonescu la acuzațiile Alinei Măgureanu, nora fostului șef al SRI, care l-a reclamat la DNA

Data publicării:
crin antonescu la pitesti

Senatorul PNL Crin Antonescu este uimit de vestea acuzării sale de către fosta noră a șefului SRI, Alina Măgureanu. „Nu am habar – aflu de la dumneavoastră de această aberaţie. Nici n-o cunosc (pe Alina Măgureanu – n.r.), dacă nu cumva suntem sau am fost vecini în blocul în care locuim. Nici n-o cunosc măcar – vă spun: n-am cunoscut-o pe doamna respectivă şi n-am absolut habar de toate chestiile astea. Şi, bineînţeles, orice astfel de acuzaţii sunt aberante şi lipsite de temei”, a declarat Crin Antonescu, contactat de PSnews.ro.

Chestionat dacă ar putea exista vreun interes ascuns în spatele acestor denunţuri, Crin Antonescu a replicat:„Habar n-am – sunt stupefiat! Sunt pur şi simplu stupefiat!”. Nu în ultimul rând, întrebat ce va face în legătură cu acuzaţiile fostei nurori a lui Virgil Măgureanu, senatorul liberal a răspuns:„Nu ştiu. Eu nu ştiu nimic, nu m-a anunţat nimeni nimic oficial. Sunt pur şi simplu descumpănit – o asemenea aberaţie n-am mai auzit. Cât priveşte pe Chiliman şi pe Oprescu, cu Chiliman chiar am fost mari prieteni”, a spus ironic Crin Antonescu.

Care sunt acuzele formulate de Alina Măgureanu? Potrivit denunțului depus de ea, în 2009 familia Măgureanu a depus o documentație și a obținut PUZ pentru realizarea unui imobil cu o suprafață de 3.000 metri pătrați pe un teren pe care îl dețineau în Sectorul 1 din Capitală. Cum terenul se afla într-o zonă verde, pe malul lacului Floreasca, zonă afectată complexelor și bazelor sportive, în mod legal acolo nu s-ar fi putut ridica un imobil de dimeniunile celui ce urma a fi construit. Pentru a obține totuși acordul funcționarilor Primărirei Sectorului 1, Ion Andrei Biriș, partener de afaceri cu Marian Măgureanu, fiul lui Virgil Măgureanu, a cerut și obținut 150.000 de euro, sumă ce urma să fie dată drept mită. Banii au fost inițial puși jos de Biriș. Ulterior, după ce Marian Măgureanu a obținut un important credit de la BRD Societe Generale, acesta i-a restituit suma în cauză lui Biriș. Alina Măgureanu susține că a fost martor la aceste operațiuni, însă nu știe la ce funcționari din Primăria Sectorului 1 au ajuns banii. Creditul, în valoare de 2,8 milioane euro, a fost obținut fraudulos, în urma unor operațiuni de influențare a funcționarilor bancari de care nu a fost străin chiar guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

În cursul lucrărilor, în 2010, Adina Vălean, devenită ulterior soția lui Crin Antonescu, a făcut vizite pe șantier, moment la care și-a manifestat dorința de a cumpăra un apartament de lux format din doua apartamente situate în imobilul respectiv. Cei doi ar fi cumpărat apartamentul de lux la jumătate din valoarea acestuia. Diferența ar fi fost achitată de Walter Florian, patron al firmei de curățenie Romprest. Acesta a achiziționat ulterior un alt apartament în imobilul respectiv, la un preț însă mult mai mare, astfel încât să fie achitată și jumătatea de care au fost iertați Crin Antonescu și Adina Văleanu, susține Alina Măgureanu.

Pentru a se achita de serviciile oferite, lui Antonescu i s-a solicitat să intervină la Primăria Sectorului 1 pentru a obține asfaltarea străzii în cauză și racordarea zonei la rețelele de utilități. Nu în ultimul rând, lui Antonescu i s-a cerut să pună o vorbă bună la Primăria Sectorului 1 astfel încât contractele firmei Romprest să fie prelungite iar valoarea lor mărită. Lucruri care s-au și întâmplat, afirmă Alina Măgureanu. Celor doi li s-a cerut și să intervină la primarul general al Capitalei și la consilierii PNL din Primăria Generală astfel încât instituția să respingă un proiect ce prevedea construirea unei șosele la mică distanță de imobilul ridicat și care ar fi diminuat considerabil valoarea de piață a construcției.

Pe lângă Crin Antonescu, Virgil Măgureanu, Adina Vălean și Mugur Isărescu, pe lista acuzatilor mai apar Dragoș Dobrescu, om de afaceri cu interese în afacerile imobiliare, Elan Schwartzenberg, om de afaceri plecat din România, fost soț al Mihaelei Rădulescu, Carmen Daniela Dan, prefect al județului Teleorman, Mihai Gheorghe prim-procuror, Elena Brândușa Gheorghe, judecător si Vasile Cimpoieru, primarul orașului Bragadiru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri