Cea mai rece dimineaţă din această toamnă

Data publicării:
termometru-ger-frig

 

Meteorologii spun că la miezul nopții de miercuri spre joi temperatura a coborât la limita înghețului și de atunci a scăzut continuu, la Stația Meteo Miercurea Ciuc fiind măsurată, în jurul orei 6.30, valoarea termică minimă de minus 6 grade Celsius.

Vremea a fost deosebit de rece în cursul nopții în tot județul Harghita, minimele consemnate de meteorologi fiind de minus 4 grade Celsius la Joseni, minus 2,4 grade Celsius la Toplița, iar la Stația Meteo de pe vârful Bucin valoarea termică minimă măsurată joi dimineață a fost de zero grade Celsius.

În municipiul Odorheiu Secuiesc, termometrele au indicat singura minimă pozitivă din județul Harghita, de un grad Celsius.

Mai multe şcoli şi grădiniţe din Miercurea Ciuc beneficiază de încălzire, începând de miercuri, după ce temperaturile au scăzut foarte mult în ultimele zile, iar de joi se furnizează agent termic şi în spitalele racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Din partea asociaţiilor de locatari din oraş nu există nicio solicitare până în prezent, acestea amânând pe cât posibil să ceară încălzirea apartamentelor din blocuri din cauza facturilor mari la întreţinere, dar dacă media temperaturilor diurne şi nocturne scade sub 10 grade Celsius timp de trei zile, consecutiv, furnizarea agentului termic se va face din oficiu, în baza reglementărilor legale în vigoare.

În municipiul reședință al județului Harghita, temperaturile au coborât la pragul înghețului încă de la sfârșitul lunii august, când în data de 29 a lunii mercurul din termometrele de la stația meteo au arătat zero grade Celsius, prima temperatură negativă, de minus 3,1 grade Celsius, fiind înregistrată în data de 18 septembrie.

Minima absolută a lunii septembrie în Harghita, de minus 10 grade Celsius, a fost înregistrată în anul 1977 în Miercurea Ciuc, iar maxima absolută, de 33,8 grade, a fost consemnată de meteorologii din aceeaşi localitate în anul 1952.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri