Cei 300 de turiști blocați la Rânca nu au fost încă evacuați. Drumul nu poate fi curățat, din cauza viscolului

Data publicării:
zapada iarna ninsoare-3

Autoritățile încearcă în continuare să deszăpezească, dar este dificil, pentru că viscolul aduce zăpada înapoi pe șosea. S-a intervenit cu utilaje, iar mașinile care nu erau echipate corespunzător pentru iarnă au fost întoarse din drum.

Turiștii blocați au tot ce le trebuie, nu a fost nevoie de intervenții medicale.

Codul galben de ninsori și viscol a expirat, dar se circulă mai greu în Harghita, Covasna, Bistrița-Năsăud, pe DN1 în Valea Prahovei, dar în Rânca este cel mai dificil. Zăpada are un metru, iar vântul suflă cu putere.

Aseară, aproximativ 20 de maşini au fost oprite de poliţişti la Novaci. Abia după trei ore, când drumarii au reuşit să facă loc prin zăpada care măsura 70 de centimetri, au lăsat maşinile să urce. Însă doar însoţite de un utilaj de deszăpezire. Cei care nu au avut mașinile echipate cu lanţuri au fost întorși din drum.

Opt utilaje lucrează de zor în stațiunea Rânca, pentru deszăpezirea drumului.În județul Harghita a nins mai bine de opt ore, iar vântul a suflat cu peste 50 de kilometri pe oră, spulberând zăpada. Muncitorii au lucrat la foc continuu, astfel încât şoferii să poată circula pe drumurile din judeţ.

Cu toate acestea, traficul rutier a fost restricționat, timp de câteva ore, pe DN 13 A, între localitățile Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri