Cei doi copii căutaţi şi în România, şi în SUA, găsiţi în Bucureşti

Data actualizării: Data publicării:
tatal si copii6

Cei doi copii cu dublă cetăţenie, căutaţi de poliţiştii români şi americani, au fost găsiţi în Bucureşti, unde erau împreună cu tatăl lor.

tatal si copii6

Cei trei vor merge la Drobeta Turnu Severin.

Copiii vor fi duşi la Protecţia Copilului, iar tatăl va da declaraţii la poliţie.

Mama va veni în România, pentru a-şi lua copiii a căror custodie a obţinut-o în instanţă.

Femeia are o decizie definitivă şi irevocabilă dată de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, care au stabilit că minorii trebuie să îi fie încredinţaţi imediat.

Femeia l-a acuzat pe tatăl minorilor, şi el român cu cetăţenie americană, că i-ar fi răpit pe cei mici acum un an, după ce ea a obţinut custodia totală peste Ocean. În România cei doi împart custodia copiilor.

Maria s-a căsătorit cu Roberto Vlad acum 12 ani. Au plecat peste Ocean convinşi că îşi vor găsi acolo fericirea. El lucra la o companie de aparatură medicală, iar ea la o casă de bătrâni. După naşterea celui de-al doilea copil, în 2009, relaţia dintre soţii Vlad a început să se deterioreze, aşa că patru ani mai târziu femeia a decis să divorţeze.

Înainte de finalizarea divorţului, intentat în Statele Unite, instanţa a hotărât ca soţii să împartă custodia copiilor. În acea perioadă femeia a venit cu minorii în România. La un moment dat, soţul i-a luat la el pentru a petrece cele două săptămâni stabilite de judecători. Era octombrie 2015.

De atunci, Maria spune că nu şi-a mai văzut copiii. A început un nou război în instanţă. Mai întâi în Statele Unite, unde judecătorii i-au acordat custodia totală asupra minorilor. Cu decizia în mână a cerut ajutorul poliţiei, care i-a dat pe copii în urmărire. În România lucrurile au mers mai greu. Abia în luna iunie o instanţă i-a încredinţat minorii.

În timp ce poliţiştii din America şi din România îi căutau pe copii tatăl postează regulat imagini şi informaţii pe Facebook. Bărbatul susţine că a fost dorinţa copiilor de a rămâne cu el: „Mare nedreptate. Un an din viața mea pierdută şi copiii ăștia și peste $40,000 în cheltuieli după ce m-a lăsat fără nimic. Copiii ăștia au suferit şi suferă mult din cauza ei şi nu vrea sa înceteze. Să lase copiii in pace. Ei au ales sa stea cu mine şi o să ne judecăm în tribunal în România”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri