Cel mai modern distrugător britanic, în portul Constanța

Data publicării:
duncan

HMS Duncan este o adevărată maşinărie de război, capabilă să detecteze şi să distrugă ţinte aflate chiar şi la 80 de kilometri depărtare. Fie că vorbim de comanda de navigaţie sau de camera de operaţiuni, marinarii militari lucrează cu cele mai noi console.

HMS Duncan este cea mai puternică navă a flotei britanice. Doar sistemul Sea Viper poate lansa, în acelaşi timp, nu mai puţin de 48 de rachete.

De 8 luni şi jumătate, cei 250 de militari ai marinei regale se află pe mare. Cel mai mult au stat în Golful Persic, acolo unde au avut un rol important, alături de nave americane.

Rich Atkinson, comandantul distrugătorului: „În total este un voiaj de 9 luni, cel mai mult s-a stat în Golful Arabiei (n.r. - Golful Persic), protejând USS Theodore Roosevelt, care, aşa cum ştiţi, coordonează atacuri aeriene împotriva ISIS în Siria şi Irak”.

Printre membrii echipajului distrugătorului se numără şi Christopher Young, un tânăr care de opt luni şi jumătate nu şi-a văzut familia. Experienţa din Golf l-a întărit. Marinarul joacă un rol important în camera de operaţiuni a navei.

Christopher Young, marinar pe HMS Duncan: „Treaba mea, zi de zi, este să aduc informaţii pentru echipaj şi pentru cei din comandă. Fac asta comunicând cu mai multe surse. Sunt 250 de oameni aici, care, fie că vor sau nu, ajung să fie apropiaţi pe timpul misiunilor”.

HMS Duncan a fost construită în două şantiere din Scoţia şi terminată în 2010. La proiect au participat cele mai importante firme din domeniul apărării şi securităţii din Marea Britanie. Aceleaşi firme au fost reprezentate şi la bordul distrugătorului.

Mark Fitzsimmons, membru al Organizaţiei de Apărare şi Securitate a Marii Britanii: „Consider că au capabilităţi excelente (n.r. - firmele) care poti fi foarte interesante pentru România şi ar fi foarte potrivite să opereze în programul de retehologizare a vapoarelor”.

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România: „Ştiu că România are planuri foarte importante, foarte ambiţioase, dar şi foarte necesare în ceea ce priveşte modernizarea forţelor armate, inclusiv cele navale”.

HMS Duncan are, în total, peste 63 de guri de foc, dar şi un radar multifuncţional care poate detecta, simultan, peste 2000 de ţinte. În perioada 11-12 noiembrie, vasul va participa la exerciţii comune la care vor lua parte şi militarii Forţelor Navale Române.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri