Cel mai sincer şofer vitezoman a dat vina pe Simona Halep

Data actualizării: Data publicării:
politie 2

Judecătorii din România sunt sufocaţi de procese în care trebuie să le facă dreptate fie şoferilor amendaţi, fie poliţiştilor. Peste 60.000 de români au cerut instanţei, în prima jumătate a acestui an, anularea proceselor verbale de contravenţie sau au depus plângeri pentru amenzile încasate. În două din zece cazuri, poliţiştii pierd procesele. Motivul e uluitor: greşesc datele din procesele verbale.

Scăparea multor şoferi, în astfel de situaţii, ar putea să fie modul în care poliţistul scrie procesul verbal. Sunt câteva elemente absolut obligatorii, iar dacă agentul nu este atent şi greseşte datele, şoferii contestă amenzile în instanţă. Dovadă sunt aceste procese verbale pe care poliţiştii au scris gresit CNP-ul şoferului amendat sau nu au semnat amenzile.

Bogdan Dobrescu, avocat: „Procesele verbale trebuie să conţină data şi locul încheierii procesului verbal, numele şi prenumele agentului, instituţia din care face parte, trebuie să fie detaliată situaţia pe care o transpune agentul contatator şi obiecţiunile în cazul în care există obiecţiuni”.

Cel mai sincer şofer, amendat pentru viteză, a scris la obiecţiuni că se grăbea să vadă meciul de tenis al Simonei Halep. Mulţi nu îşi asumă, însă, că au greşit şi merg în instanţă pentru a contesta sancţiunile.

Peste 70.000 de şoferi au avut permisele suspendate în primele şase luni ale acestui an. Dintre aceştia, 20.000 le-au contestat în instanţă, reclamând că procesele verbale au fost prost scrise de poliţişti sau chiar că nu au făcut ceea ce agenţii au scris în procesele verbale.

Judecătorii abia mai fac faţă proceselor dintre cetăţeni amendaţi şi poliţişti. În prima jumătate a anului, pe rolul instanţelor au fost peste 11.000 de cereri de anulare a proceselor verbale de contravenţie şi mai bine de 52.000 de plângeri contravenţionale.

Până la această oră reprezentanţii Poliţiei Române nu au comentat situaţia, dar, neoficial, recunosc că în primele şase luni ale acestui an au pierdut aproape 20% dintre procesele pe care le-au avut în instanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri