Cele mai bune slujbe de vară

Data publicării:
ospatar - Mediafax Foto-Andreea Balaurea

Atunci când vine vorba de slujbe sezoniere, tinerii se gândesc adesea la posturile de chelneri din restaurantele de la mare. Însă vara le oferă mult mai multe oportunităţi de angajare celor care vor să lucreze în vacanţă.

Stagiile de practică plătită cântăresc în CV mult mai greu decât trei luni lucrate într-un restaurant. Însă marele dezavantaj al practicii îl reprezintă remuneraţia. Sunt companii care le oferă stagiarilor şi 1.600 de lei pe lună. Însă, în majoritatea cazurilor, practica plătită nu aduce mai mult de 400-500 de lei pe lună.

Mult mai bine plătite sunt programele Work and Travel prin care tinerii lucrează pe durata verii în domeniul hotelier. Pot câştiga peste 4.000 de euro pe durata celor trei luni petrecute în Statele Unite sau în staţiunile europene de la Marea Mediterană. Experienţele împărtăşite de tinerii care au lucrat în anii trecuţi peste hotare arată că Work and Travel este ca o loterie. Unii angajaţi sezonieri au parte de o muncă mai grea, alţii mai uşoară, în funcţie de compania la care să ajung să lucreze.

Pentru cei care nu vor să plece din ţară şi nu vor să lucreze nici în restaurante există alternativa unor slujbe de teren precum cele de promoteri sau de operatori de sondaje. Pentru trei sau patru ore de împărţit pliante, un promoter primeşte aproximativ 300 de lei pe lună. Programul este suficient de scurt cât să îi permită să presteze în paralel mai multe slujbe sezoniere.

În mod asemănător, operatorii de sondaje câştigă câteva sute de lei pentru câteva ore petrecute pe stradă.

Însă, pentru tineri, cel mai bine plătite slujbe sezoniere din România sunt tot cele din restaurantele de pe litoral sau din Bucureşti. Cei care lucrează cu normă întreagă primesc aproximativ 800 de lei pe lună, la care se adaugă şi bacşişul, care diferă de la un local la altul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri