Cele mai scumpe case din București

Data publicării:
vila herastrau 3

2,8 milioane de euro este preţul de vânzare al unei vile situate în zona Pipera. Are 8 camere, piscină şi o curte de peste o mie de metri pătraţi. Numai livingul are suprafaţa unui apartament cu 3 camere dintr-un bloc din Capitală. Vila construită în urmă cu 15 ani are şi o cramă.

Este scump şi să închiriezi această locuinţă: opt mii de euro pe lună.

În centrul Capitalei este o altă vilă scoasă la vânzare pe care proprietarul pune mare preţ. Costă peste două milioane de euro.

„Vila este situată în centrul Capitalei, în zona Cotroceni. Vila are 20 de camere, o piscină şi o grădină de 500 de metri pătraţi”, relatează Cristina Sbîrn, reporter Digi24.

Doar cu 50 de mii de euro mai ieftină este o vilă situată în apropierea Parcului Herăstrău. Pentru cele 10 camere, piscină şi saună propietarul cere mai bine de 2,2 milioane de euro. Specialiştii spun însă că imobilele cu preţuri de milioane de dolari sunt puţine pe piaţă. Mai multe sunt ofertele pentru locuinţe de câteva sute de mii de euro.

De regulă, imobilele istorice sunt mai scumpe. Exista pe piaţă imobile scoase la vânzare la 7-8 milioane de euro. Dacă ne referim la Bucureşti şi împrejurimi, putem vorbi de undeva între 100 şi 200 de astfel de proprietăţi. La preţuri care probabil sar de 200.000 de euro”, spune Daniel Crainic, director de marketing imobiliare.ro.

Şi în Transilvania, cei care îşi permit pot cumpăra proprietăţi de lux.

„Sunt vile cu piscină, cu jacuzzi, chiar mult mai mari care necesită o întreţinere costisitoare de mii de euro anual”, spune Ioana Oltean, agent imobiliar.

O vilă situată la doar 10 minute de Cluj-Napoca costă 980 de mii de euro.

Avem o piscină interioară deosebită. Are cinci camere. Suprafeţele camerelor sunt de asemenea generoase, este un mobilier importat din Germania destul de costisitor”, mai spune Ioana Oltean.

„Sunt proprietăţi care, de regulă, petrec luni bune în piaţă, unele petrec mai mult de un an în piaţă. Dacă e să ne referim la piaţa rezidenţială normală, un apartament de prima casă petrece în medie 60-65 de zile”, adaugă Daniel Crainic.

Criza a redus cu aproape 40% şi din preţurile locuinţelor de lux, spun analiştii imobiliari. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri